Ülkenin güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletinde turistlerin gezinti yaptığı teknelerine üzerine büyük bir kaya parçası devrildi.
Brezilya'nın resmi haber ajansı Agencia Brasil'de yer alan habere göre, Minas Gerais İtfaiye Departmanı, Capitolio kentinde büyük bir kaya parçasının turistleri taşıyan teknelerin üzerine düşmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Devrilen kayadan en az 3 teknenin etkilendiği ve bunlardan ikisinin battığı ifade edildi. 32 kişinin yaralandığı, 9 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğü açıklandı.
Ülke basınında çıkan haberlerde, hayatını kaybeden 3 kadın, 4 erkeğin kimliğinin henüz tespit edilemediği belirtildi.
Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayılırken, uzmanlar kayanın, üzerinde oluşan bir su hortumu sebebiyle veya Minas Gerais'in son günlerde şiddetli sağanaklara maruz kalmasının tetiklediği erozyon sebebiyle düştüğünü tahmin ediyor.
Brezilya'da dev kaya parçası teknelerin üzerine düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var