Kabak düşük kalorisi ve lezzeti ile ana yemeklerden salatalara birçok çeşidin en iyi alternatiflerinden birine dönüşebiliyor. Kabak çorbası ise farklı bir başlangıç yapmak isteyenler için en iyi seçeneklerden birine dönüşüyor. Üstelik oldukça pratik yapımı sayesinde kabak çorbasını dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte o tarif...
Giriş Tarihi: 12.03.2022 09:39Güncelleme Tarihi: 12.03.2022 09:46
4 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
20 dakika
Hazırlama
5 dakika
Porsiyon :
68 kcal
MALZEMELER
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane
YAPILIŞI
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencere birlikte eritin.
Unu da ilave ettikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan una sütü ilave edin ve çırpma teliyle sürekli çırparak bu ekleme işlemini tamamlatın.
Suyu da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin.
Kabuklarını soyup doğradığınız kabakları, kaynayan tencere atın ve yumuşayana kadar pişirin.