Hem şifa hem lezzet deposu: Kabak çorbası tarifi

Kabak düşük kalorisi ve lezzeti ile ana yemeklerden salatalara birçok çeşidin en iyi alternatiflerinden birine dönüşebiliyor. Kabak çorbası ise farklı bir başlangıç yapmak isteyenler için en iyi seçeneklerden birine dönüşüyor. Üstelik oldukça pratik yapımı sayesinde kabak çorbasını dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 12.03.2022 09:39 Güncelleme Tarihi: 12.03.2022 09:46
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 5 dakika
  • Porsiyon : 68 kcal

MALZEMELER

  • 2 adet yeşil kabak
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz, pul biber, karabiber, nane

YAPILIŞI

  • Tereyağı ve sıvı yağı bir tencere birlikte eritin.
  • Unu da ilave ettikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan una sütü ilave edin ve çırpma teliyle sürekli çırparak bu ekleme işlemini tamamlatın.
  • Suyu da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin.
  • Kabuklarını soyup doğradığınız kabakları, kaynayan tencere atın ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Yeterince yumuşamış kabakları blendırdan geçirin. Tuzunu, baharatlarını ekleyin.
  • Kıvamını koyu bulursanız, üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine biraz dereotu ve kızarmış krutonlardan ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA