Dağılmayan içli köfte tarifi: Herkes bu tarifle işin ustası olacak!

Vereceğimiz bu tarif ile herkes içli köfte ustası olacak! Tadı yerinde, piştiğinde dağılmayan, muhteşem bir iç harç ile bu tarif favori lezzetiniz olacak. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...

Giriş Tarihi: 10.06.2022 09:25 Güncelleme Tarihi: 10.06.2022 09:25

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 300 gr kıyma

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 orta boy soğan

  • 1 tatlı kaşığından az salça

  • Yarım demet maydanoz

  • İsteğe bağlı olarak bir avuçtan fazla kıyılmış ceviz

  • İsteğe göre kuru reyhan

  • Tuz

  • Pulbiber

  • Karabiber

    DIŞ HARÇ MALZEMELERİ:

  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur

  • 1 çay bardağı irmik

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 su bardağından biraz daha az un

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 su bardağı su

AŞÇININ NOTU

DIŞ HARCI AÇMA YÖNTEMLERİ:

  • Limon sıkacağı yöntemi: Limon sıkacağının iç kısmına streç film yerleştirdikten sonra hamurdan koparacağınız bir parçayı bu iç kısma yerleştirin. Ardından kontrollü hareketlerle limon sıkacağı içerisinde ince bir şekilde olacak şekilde çevreleyin. İç harcı da koyduktan sonra üst kısmına ince bir hamur parçası yerleştirerek son şeklini verin.

  • Suya atacağınız birkaç limon tuzu, köftelerin dağılma ihtimalini ortadan kaldıracaktır.

YAPILIŞI

İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI:

Soğanları ince ince doğradıktan sonra 2 kaşık sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.

Soğanlar kavrulduktan sonra 300 gram kıymayı ve tereyağını ekleyin. Suyunu çekene kadar kıymayı kavurmaya devam edin.

Salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin ve çok az su ekleyin.

Sıcakken baharatlar, ceviz ve maydanozu ekleyin ve ocağın altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın.

Püf Noktası: İç harcı soğuduktan sonra içli köftenin içine sığacak şekilde şekillendirip dondurursanız yapım aşamasında pratik bir şekilde kıymayı köftenin içine yerleştirebilirsiniz.

DIŞ HARCIN HAZIRLANIŞI:

İnce bulgur 1 bardak soğuk su ileıslatılır.

Suyunu tamamen çektiğinde irmik, salça, baharatlar ve tuz eklenir.

Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlamak için 15 dk boyunca azar azar su eklenerek iyice yoğrulur.

Daha sonra un eklenir ve 5 dk daha iyice yoğrulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa köfteniz hazır hale gelmiş demektir. Ele hafif şekilde yapışabilir.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.

SON DAKİKA SON DAKİKA