Kilis tava tarifi: Lezzetiyle damaklarda şenlik

Yöresel ve Kilis’e özgü olan Kilis tava, lezzetiyle sofranızın baş köşesinde yer alacak. Adeta sürekli olarak Kilis tava yapmak isteyeceksiniz ve yemelere doyamayacaksınız.

Giriş Tarihi: 09.08.2023 09:34 Güncelleme Tarihi: 09.08.2023 09:36
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 60 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 173 kcal

MALZEMELER

1 adet domates

1 adet kapya biber

1 adet yeşil sivri biber

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığından az karabiber

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet patates

Tuz

Yarım kilo kıyma

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz tarife bir adet sarımsak da ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Kıymayı bir kaba koyun.
  2. Domates, biber, soğanı rondodan geçirin.
  3. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik ekleyin.
  4. Bu karışımı kıymaya ilave edin.
  5. Kıymaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve yoğurun.
  6. Patatesi soyun ve halkalar halinde kesin ve tuzlayın.
  7. Pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın.
  8. Patatesleri, tepsiye zemin oluşturacak şekilde yerleştirin.
  9. Üstüne yoğurduğunuz kıymayı yayın.
  10. Havuç dilimi olacak şekilde 8 parça halinde kesin.
  11. Ardından biber ve domates ekleyerek süsleyin ve folyo ile üstünü iyice sarın.
  12. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika ile 1 saat arası kadar 200 derecede pişirin.
  13. Daha sonra üstünün de kızarması için folyoyu çıkartarak pişirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA