Patlıcan kebabı tarifi: Lezzetiyle mest edecek...

Eğer patlıcanı seviyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz! Fırında nefis bir şekilde pişen patlıcanlar, kıymalı harcıyla buluşuyor ve ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Hem pratik hem de doyurucu bu patlıcan kebabını bir kez yaptıktan sonra sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

Giriş Tarihi: 09.05.2025 09:49 Güncelleme Tarihi: 09.05.2025 09:49

YAPILIŞI

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma (isteğe göre az yağlı ya da yağlı tercih edebilirsiniz)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (iç harcı yoğurmak için)
  • 1 adet domates (kebapların üstü için)

Yapılışı:

  • Patlıcanları yıkayın ve alacalı şekilde soyun. Ardından, yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda dilimlere kesin. Dilimlerin her iki tarafını da tuzlu suda bekletin ki acılığı gitsin. 20-30 dakika bekledikten sonra suyun içinde kalan tuzu süzün ve patlıcanları kurulayın.
  • Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu (isteğe bağlı), tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağını bir kasede iyice yoğurun.
  • Geniş bir tavada az miktarda zeytinyağını ısıtın ve patlıcan dilimlerini her iki tarafını da kızartın. Kızarmış patlıcanları bir kenara alın.
  • Patlıcan dilimlerinin üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak, her patlıcan dilimini yuvarlayarak şekil verin.
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve üzerine patlıcanlı köfteleri yerleştirin. Üstlerine birer dilim domates koyun.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kızarmaya başladıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis edin.
  • Patlıcan kebabını pilav veya yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. Yanında bir salata da çok yakışır!
  • Afiyet olsun!