En iyi ara sıcak: En çıtır paçanga böreği tarifi

Davet sofralarının bir numaralı paçanga böreğini, püf noktalarıyla en lezzetli şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Paçanga böreği, kolay yapımı ile buzluklarınızda da yerini alabilir. Tüm püf noktalarıyla işte paçanga böreği tarifi.

Giriş Tarihi: 03.03.2022 09:26 Güncelleme Tarihi: 03.03.2022 09:26
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Adet : 136 kcal

MALZEMELER

  • 2 adet yufka

  • 100 gram çemensiz pastırma

  • 200 gram kaşar peyniri

  • 2 adet yeşil biber

  • 3 adet domates

  • Sıvı yağ

  • Derin yağda kızartmak için galeta unu ve yumurta

  • Fırında pişirmek için yağlı fırın kağıdı

AŞÇININ NOTU

Pastırmayı mutlaka çemensiz kullanın ve kızartma aşamasında yağın tamamen kızmasını bekleyin.

YAPILIŞI

  • Yufkaları üst üste koyarak dört eşit parçaya keserek bu sayede 8 eşit boyda yufka parçası elde edin.
  • Pastırmayı çok küçük parçalar olacak şekilde dilimleyin ve ardından kaşarları rendeleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan küçük küpler halinde doğrayın ve yeşil biberleri küçük halka olacak şekilde doğrayın.
  • Tüm iç malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
  • Kestiğiniz üçgen yufka parçalarının geniş bölümüne malzemeden yeteri kadar ekledikten sonra dar bölüme doğru hafif gevşek olacak şekilde sarın.
  • Yufkanın uç kısmına süreceğiniz su sayesinde kolayca kapatabilirsiniz.
  • Tüm böreklerin sarımını bitirdikten sonra pişirme yöntemine karar verebilirsiniz.
  • Derin yağda kızartmak için bir kapta çırptığınız yumurtaya batırdıktan sonra böreklerinizi galeta ununa bulayın.
  • Ardından kızgın yağa bırakarak altın rengini alana kadar kızartın ve fazla yağını bırakması için peçete serili bir servis tabağına alın.
SON DAKİKA SON DAKİKA