Davet sofralarının bir numaralı paçanga böreğini, püf noktalarıyla en lezzetli şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Paçanga böreği, kolay yapımı ile buzluklarınızda da yerini alabilir. Tüm püf noktalarıyla işte paçanga böreği tarifi.
Giriş Tarihi: 03.03.2022 09:26Güncelleme Tarihi: 03.03.2022 09:26
6 Kişilik
Ev Yapımı
Akşam Yemeği
Zorluk Derecesi:
Kolay
Adet :
136 kcal
MALZEMELER
2 adet yufka
100 gram çemensiz pastırma
200 gram kaşar peyniri
2 adet yeşil biber
3 adet domates
Sıvı yağ
Derin yağda kızartmak için galeta unu ve yumurta
Fırında pişirmek için yağlı fırın kağıdı
AŞÇININ NOTU
Pastırmayı mutlaka çemensiz kullanın ve kızartma aşamasında yağın tamamen kızmasını bekleyin.
YAPILIŞI
Yufkaları üst üste koyarak dört eşit parçaya keserek bu sayede 8 eşit boyda yufka parçası elde edin.
Pastırmayı çok küçük parçalar olacak şekilde dilimleyin ve ardından kaşarları rendeleyin.
Domateslerin kabuklarını soyduktan küçük küpler halinde doğrayın ve yeşil biberleri küçük halka olacak şekilde doğrayın.
Tüm iç malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
Kestiğiniz üçgen yufka parçalarının geniş bölümüne malzemeden yeteri kadar ekledikten sonra dar bölüme doğru hafif gevşek olacak şekilde sarın.
Yufkanın uç kısmına süreceğiniz su sayesinde kolayca kapatabilirsiniz.
Tüm böreklerin sarımını bitirdikten sonra pişirme yöntemine karar verebilirsiniz.
Derin yağda kızartmak için bir kapta çırptığınız yumurtaya batırdıktan sonra böreklerinizi galeta ununa bulayın.
Ardından kızgın yağa bırakarak altın rengini alana kadar kızartın ve fazla yağını bırakması için peçete serili bir servis tabağına alın.