Şifa dolu zerdeçallı salep tarifi

Kış mevsiminin vagzeçilmez içeceği olan sahlepi bir de zerdeçalla deneyin! Şifalı etkisi nedeniyle gribal enfeksiyonlara karşı koruyan zerdeçal, sahleple buluşunca hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek ortaya çıkıyor.

Giriş Tarihi: 21.01.2022 12:22 Güncelleme Tarihi: 21.01.2022 12:25
  • 4 Kişilik

MALZEMELER

1 litre süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı saf toz salep
Tarçın
Zerdeçal

YAPILIŞI

Toz şeker ile salebi topaklanmaması için karıştırıyoruz. Sütü bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp salep, zencefil ve şeker karışımını yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir çırpma teli ile sürekli çırparak köpük olmasını sağlıyoruz ve köpükler oluştukça kıvam almaya başladığını görüyoruz. Zerdeçal ilave ediyoruz. Bardaklara koyup üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.

SON DAKİKA SON DAKİKA