Kaşık kaşık yemek isteyeceksiniz! Taneli fıstık ezmesi tarifi!

Hem sağlıklı hem lezzetli! İster kahvaltıda ister ara öğün olarak tüketebileceğiniz fıstık ezmesini bir de bu tarifle deneyin. Ev yapımı olduğu için malzemeleri istediğiniz gibi ayarlayacağınız tamamen doğal içerikli fıstık ezmesini kaşık kaşık yemek isteyeceksiniz. İşte taneli fıstık ezmesi tarifi...

Giriş Tarihi: 27.05.2023 10:04 Güncelleme Tarihi: 27.05.2023 10:04
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı

MALZEMELER

250 gr. yer fıstığı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı fındık yağı
1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Yer fıstıklarını robotta üç dakika çekin. Balı, fındık yağını ve tuzu ekleyin, beş dakika daha çekin. Ara ara beklemeniz robotnuzun ısınmasını ve bozulmasını engelleyecektir. Beş dakika daha çekin. Sürülebiliir bir kıvama gelene kadar bu işlemi uygulayın. Bir kavanoza ekleyerek bir gün bekletin ve tüketin.

Püf noktası: Taneli olmasını istiyorsanız. Sürülebilir kıvama geldikten sonra içerisine ekstra kırılmış fıstık ekleyebilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA