Çayın yanındaki nefis lezzet: Portakallı kurabiye

Pişerken bile etrafı mis gibi kokutacak bu eşsiz lezzeti bir defa yaptıktan sonra sizin imza tatlılarınızdan biri olacak. Portakalın pudra şekeri ile karışımıyla ortaya çıkan muhteşem, kıyır kıyır bu kurabiye, özellikle çayla birlikte tam bir ziyafet yaratacak.

Giriş Tarihi: 28.06.2022 09:17 Güncelleme Tarihi: 28.06.2022 09:17
  • 20 Adet
  • Ev Yapımı
  • Ev Partisi
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 20 dakika
  • 100 Gram : 500 kcal

MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pudra şekeri

AŞÇININ NOTU

Malzemeleri oda sıcaklığında kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.

YAPILIŞI

  • Derin bir kabun içerisine yumurtaları ve toz şekeri ekleyip çırıpıcı ile şeker eriyene kadar çırpın.
  • Üzerine sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini, vanilini ve portakal suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak üzerine kabartma tozunu ve unu ekleyerek yoğurma işlemine başlayın.
  • Bu noktada unu kontrollü eklemek önemli çünkü hafif yapışkan bir kıvamda kalması gerekiyor.
  • Pudra şekeri kullanacaksanız bu adımda bir kabın içerisine pudra şekerini döküp hamuru bulamanız gerekmekte.
  • Ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp yuvarladıktan sonra pudra şekerini bulayın.
  • Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin.
  • Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA