Yoğurtlu karnabahar graten tarifi: hafif ama lezzetli bir öğün

Hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün için tercih edebileceğiniz bu tarifte karnabahar ile yoğurdun mükemmel uyumuna tanık olacaksınız. Karnabahar sevmeyenlerin bile favorisi olacak bu tarifin yapımı ise oldukça pratik ve kolay...

Giriş Tarihi: 28.09.2023 09:36 Güncelleme Tarihi: 28.09.2023 09:36

YAPILIŞI

Malzemeler:

  • 1 adet büyük karnabahar veya 2 küçük karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı süt (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Karnabaharı çiçeklere ayırın ve yıkayın. Daha sonra tuzlu kaynar suya atın ve karnabaharlar yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresi yaklaşık 10-15 dakika olabilir. Haşlandıktan sonra suyunu süzün.
  2. Bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı eritin. Unu ekleyin ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
  4. Yoğurdu ekleyin ve karıştırarak ısının. Eğer yoğurt karışımı çok yoğunsa, biraz süt ekleyebilirsiniz.
  5. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  6. Haşlanmış karnabaharları bu yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırarak kaplayın.
  7. Karışımı fırın kabına alın. Üzerine ekmek kırıntısı serpiştirerek veya ekstra rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek isteğe bağlı olarak daha fazla lezzet katabilirsiniz.
  8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA