Bahar salatası tarifi: Bahar salatası nasıl yapılır?

Sağlık ve lezzetin bir arada olduğu bahar salatası tarifi ile yemeklerinize enfes bie eşlikçi hazırlayabilirsiniz. Hatta bu tarif başlı başına ana yemek bile olabilir! Bahar salatası tarifi nasıl hazırlanır diyenler için detayları ele alıyoruz, buyursunlar...

Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:05 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 16:06
  • 2 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika
  • : 80 kcal

MALZEMELER

  • 6 adet enginar
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 20 tane)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1'er demet maydanoz, dereotu ve soğan
  • 10 adet kornişon turşu
  • 2 adet avokado
  • Tuz

Sos için:
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı mayonezTamam
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz, karabiber

Süslemek için:
  • 2-4 adet altın çilek

YAPILIŞI

  • Enginarları tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  • Daha sonra her birini dörde bölün.
  • Ayrı bir yerde kuşkonmazları kalan 1 su bardağı su, karbonat ve tuzla 10 dakika haşlayın.
  • Daha sonra buzlu suya atıp, 2 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, her bir kuşkonmazı 3 parçaya bölün.
  • Geniş bir kapta enginar, kuşkonmaz, bezelye, kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan ve dilimlenmiş kornişon turşuyu harmanlayıp servis tabağına alın.
  • Üzerine kabukları temizlenip dilimlenmiş avokado yerleştirin.
  • Sos için tüm malzemeyi derin bir kapta iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
  • Altın çilekle süsleyip servis yapın.
SON DAKİKA SON DAKİKA