Ferahlatıcı bir tat: Semizotu mezesi tarifi

Yoğurdun kalsiyum oranı, semizotunun mineralleri ve sarımsağın antioksidan gücünü bir araya getiren bu tarif, aynı zamanda akşam yemeklerinizde, yemek davetlerinizde eşsiz bir salata, meze alternatifi haline geliyor. Üstelik harika tadı ile bir yiyenin bir kaşı k daha almak isteyeceği bu tarifi, her zaman yapmak isteyeceksiniz. İşte pratik ve lezzetli semizotu mezesi tarifi...

Giriş Tarihi: 12.02.2022 11:01 Güncelleme Tarihi: 12.02.2022 11:01
  • 4 Kişilik
  • Diyet Ev Yapımı Vejetaryen Ekonomik Tarif Glutensiz
  • Akşam Yemeği Yemek Daveti
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 10 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 103 kcal

MALZEMELER

  • 15-20 dal semizotu
  • 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2-3 diş sarımsak

Süsleme için;

  • Zeytinyağı, salatalık

YAPILIŞI

  • Semizotlarını temizleyin, dalları körpe ise yapraklar ile birlikte ayıklayın.
  • Bir adet salatalığı rendeleyin, ezilmiş sarımsak, kuru nane ve süzme yoğurt ile iyice karıştırın.
  • Son olarak ayıkladığınız semizotlarını ekleyin.
  • Servis tabağına alarak arzuya göre semizotu yaprakları, zeytin, zeytintağı veya salatalık ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA