Yoğurdun kalsiyum oranı, semizotunun mineralleri ve sarımsağın antioksidan gücünü bir araya getiren bu tarif, aynı zamanda akşam yemeklerinizde, yemek davetlerinizde eşsiz bir salata, meze alternatifi haline geliyor. Üstelik harika tadı ile bir yiyenin bir kaşı k daha almak isteyeceği bu tarifi, her zaman yapmak isteyeceksiniz. İşte pratik ve lezzetli semizotu mezesi tarifi...
Giriş Tarihi: 12.02.2022 11:01Güncelleme Tarihi: 12.02.2022 11:01
4 Kişilik
DiyetEv YapımıVejetaryenEkonomik TarifGlutensiz
Akşam YemeğiYemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Kolay
Pişirme:
10 dakika
Hazırlama
10 dakika
Porsiyon :
103 kcal
MALZEMELER
15-20 dal semizotu
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet orta boy salatalık
1 tatlı kaşığı kuru nane
2-3 diş sarımsak
Süsleme için;
Zeytinyağı, salatalık
YAPILIŞI
Semizotlarını temizleyin, dalları körpe ise yapraklar ile birlikte ayıklayın.
Bir adet salatalığı rendeleyin, ezilmiş sarımsak, kuru nane ve süzme yoğurt ile iyice karıştırın.
Son olarak ayıkladığınız semizotlarını ekleyin.
Servis tabağına alarak arzuya göre semizotu yaprakları, zeytin, zeytintağı veya salatalık ile süsleyebilirsiniz.