Sütsüz beşamel sos tarifi ve yapılışı: Sütsüz sıvı yağ ve su ile beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos aslında hepimizin aşina olduğu ve genel olarak fırın yemeklerinde tercih edilen bir sos türü. Alışık olduğumuz beşamel sosun aksine bazen farklı tarifler denemekte yarar var. İşte fırın yemeklerinizin tadını bozmayacak bir tarif ile karşınızdayız. Süt aslında beşamel sosun ana malzemelerinden biri olduğu için belki de sütsüz beşamel sos nasıl hazırlanır diye düşünmüş olabilirsiniz ama hem yapılışı daha kolay hem de lezzetinden bir şey kaybetmeyen bu sütsüz beşamel sos tarifine bayılacaksınız.

Giriş Tarihi: 30.11.2021 10:01 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 10:01
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika
  • : 104 kcal

MALZEMELER

  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

AŞÇININ NOTU

Süt yerine su kullandığınız sütsüz beşamel sos yapımında özellikle kullanılan suyun sıcak olmasına dikkat edilmelidir.

YAPILIŞI

  • Hazırladığınız yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya alıp ısıtın.
  • Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip iyice kokusu çıkana kadar kavurun. Özellikle dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de unun iyice kavrulmuş olması. İyice kavrulan un sıcak su eklendiğinde topaklanma yapmayacaktır.
  • İyice kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz beşamel sosunuza tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başlayan sütsüz beşamel sosunuz pürüzsüz ve yarı akışkan yoğun bir kıvam aldığında ocaktan alınız.
  • Sıcak halde istediğiniz bir fırın yemeğinde kullanabilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA