Az malzeme ile muhteşem lezzet: Cevizli un helvası tarifi

Un helvası, Anadolu'nun en sevilen ve en kolay hazırlanan tatlılarından biri. Unun kavrulduğunda ortaya çıkan o muhteşem kokusuyla bir araya gelen şerbetin lezzeti, herkesin severek tükettiği bir tatlı alternatifine dönüşüyor. Üstelik oldukça az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, dakikalar içinde servis edebilirsiniz. İşte o tarif...

Giriş Tarihi: 04.03.2022 09:10 Güncelleme Tarihi: 04.03.2022 09:10
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 20 dakika

MALZEMELER

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su ya da süt

YAPILIŞI

  • Sütü ya da suyu bir kasede toz şekerle karıştırın ve iyice erimesini sağlayın.
  • Bu sırada yeterli büyüklükte bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin.
  • Ardından unu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika boyunca un kahverengi bir renge kavuşana kadar kavurun.
  • Yeterince kavrulan una cevizleri de ekleyin ve iyice karıştırıaran bir-iki dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Kavrulmuş una şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve tüm bu şerbeti çekerek kıvam alana kadar unu sürekli karıştırmaya devam edin. Böylece topaklanma ihtimalini deortadan kaldırabilirsiniz.
  • Kavrulan helvaya istediğiniz gibi şekil vererek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA