Dondurmalı irmik helvası: Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir lezzet…

Bu sıcak günlerde hem tatlı yemek istiyorsanız hem de ferahlamak istiyorsanız bu tarif tam olarak size göre. Dondurmanın vereceği serinlikle irmiğin birleşimi, sizi aradığınız lezzete kavuşturacak!

Giriş Tarihi: 04.08.2023 09:23 Güncelleme Tarihi: 04.08.2023 09:23
  • 4-6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 175 kcal

MALZEMELER

  • 125 gr tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • Vanilyalı dondurma

YAPILIŞI

  1. İlk olarak tereyağını uygun bir tencereye koyun, üstüne irmiği ekleyin ve karıştırın.
  2. İrmik helvasının şerbeti için bir kaba toz şekeri, sütü ve suyu ekleyin.
  3. Toz şeker eriyene kadar karıştın.
  4. Ardından bu karışıma vanilya ekleyin ve karıştırın.
  5. Bir yandan da tenceredeki irmik helvasını karıştırarak kavurun.
  6. İrmiğin rengi değişene kadar bu işleme devam etmelisiniz.
  7. İrmik kahverengiye yakın bir renge geldiğinde kaptaki karışımı irmiğin üstüne ekleyin.
  8. Kısık ateşte altı kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  9. Helva şerbetini çektiği zaman üç kez olacak şekilde karıştın ve dinlendirin.
  10. Bir kaseye, irmik helvasını çevreleyecek şekilde koyun.
  11. İçine dondurma ekleyin ve altını irmik helvasıyla kapatın.
  12. Servis edeceğiniz tabağa, kaseyi ters çevirerek helvayı aktarın.

Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA