Elma şekeri tarifi: dışı kıtır içi yumuşacık bir lezzet

Elma şekeri, doğal malzemelerle yapılan lezzetli bir atıştırmalıktır. Canınız tatlı istediğinde tercih edebileceğiniz bu mükemmel lezzet eskimeyen bir tarif...

Giriş Tarihi: 27.12.2023 08:53 Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 08:53
  • 4 Adet
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 250 kcal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı gıda boyası (dilediğiniz renkte)
  • 5 adet orta boy kırmızı elma

YAPILIŞI

  1. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın üzerine oturtun. Şeker eriyip, su kaynaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  2. Ardından limon suyunu ekleyin ve kıvam alması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Bu süreç içerisinde belli aralıklarla karıştırmaya devam edin.
  3. Karışım dinlendikten sonra içine isteğe bağlı olarak gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
  4. Yıkayıp dışını güzelce kuruladığınız elmaları karışıma batırın.
  5. Yağlı kağıt serili bir tepsinin üzerine elmaları alın. Önce şeker hafifçe katılaşana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA