İrmik helvası tarifi: Tam kıvamında lezzet bombası

En sevilen tatlılardan biri olan irmik helvası, genellikle doğru kıvamın yakalanamaması sebebiyle istenilen lezzete ulaşılamıyor. Aslında birkaç aşamaya dikkat etmek, bu riski ortadan kaldırarak en iyi irmik helvasına ulaşmanızı kolaylaştırıyor. İşte tam kıvamında irmik helvası yemenizi sağlayan o tarif...

Giriş Tarihi: 19.02.2023 09:32 Güncelleme Tarihi: 19.02.2023 09:32
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Şeker Bayramı Yemek Daveti Kutlama Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 532 kcal

MALZEMELER

  • 3 su bardağı ince irmik
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 350 g tereyağı veya dilerseniz margarin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su

YAPILIŞI

  1. İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Aynı anda ayrı bir tencerede sütü de kaynatmaya başlayın.
  2. Bir tencerede yağı erittikten sonra irmiği ekleyerek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  3. Kavrulan irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edin.
  4. Şerbetin sıçrama ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerkiyor. İlk sıçramalar bitene kadar kapağı kapatın.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama geline karıştırmayı bitirin ve ateşten alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
  6. İrmik helvası servise hazır. Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA