Islak kek tarifi: Misafir sofralarının vazgeçilmezi

Islak kek, misafir sofralarının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Büyük küçük fark etmeksizin herkesin çok beğenerek yediği bu ıslak kek tarifini sizler de çok beğeneceksiniz. Eşsiz lezzeti olan bu kekin yapımı ise oldukça kolay!

Giriş Tarihi: 17.08.2023 08:59 Güncelleme Tarihi: 17.08.2023 08:59
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 35 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 380 kcal

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

SOSU İÇİN

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı kakao

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz üzerine dondurma, hindistan cevizi, fıstık ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

Öncelikle bir kaba 3 adet yumurta kırın.

1 su bardağı şeker ekleyin ve çırpın.

Diğer malzemeleri de üzerine ekleyin.

Ardından spatulayla güzelce karıştırın.

Sosu için bir kaba 1,5 su bardağı süt boşaltın.

Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin ve karıştırın.

Keki 170 derece fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin.

Keki fırından çıkarın. Kek sıcakken dilimlere ayırın.

Kekin her yerine kürdanla delikler açın.

Üzerine sosu soğuk olarak dökün.

Ardından buzdolabında dinlendirin.

Soğuyunca buzdolabından çıkarın.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA