4,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım su bardağından biraz fazla miktarda şeker
Bir tencereye; 4,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağından biraz fazla toz şekeri ekleyin.
Tencereye aktardığınız malzemeleri, uygun ısıda tel çırpıcıyla karıştırın.
Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatın.
İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyin.
Muhallebinin içerisindeki tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Muhallebinizi uygun kaplara boşaltın.
Normal ısıya geldikleri zaman üstlerini streç filmle sarın ve buzdolabında dinlendirin.
3 saat sonra muhallebinizi buzdolabından çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun!