Muhallebi tarifi: Lezzetli ve ferahlatıcı bir tat

Eğer canınız aşırı tatlı çekiyor ancak çok uğraştırıcı bir şey yapmak da istemiyorsanız bu tarif size göre. Kolayca hazırlayacağınız bu tarif sayesinde, tatlı isteğiniz anında yok olacak. Kıvamı ve lezzeti sizi hayran edecek, sıkça bu tarifi yapmak isteyeceksiniz.

Giriş Tarihi: 21.08.2023 08:56 Güncelleme Tarihi: 21.08.2023 08:56
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 233 kcal

MALZEMELER

4,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Yarım su bardağından biraz fazla miktarda şeker

YAPILIŞI

Bir tencereye; 4,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağından biraz fazla toz şekeri ekleyin.

Tencereye aktardığınız malzemeleri, uygun ısıda tel çırpıcıyla karıştırın.

Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatın.

İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyin.

Muhallebinin içerisindeki tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Muhallebinizi uygun kaplara boşaltın.

Normal ısıya geldikleri zaman üstlerini streç filmle sarın ve buzdolabında dinlendirin.

3 saat sonra muhallebinizi buzdolabından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA