Parfe tarifi: Tatlı isteğinizi anında giderecek

Dondurulmuş bir şekilde sunulan bu tatlı, içinizi serinletecek ve tadı damağınızda kalacak. Damak zevkinize göre tat verebileceğiniz bu tatlıyı yapmak oldukça basit. Bisküvili, çikolatalı, çilekli, muzlu tamamen siz nasıl isterseniz.

Giriş Tarihi: 14.08.2023 09:07
  • 12 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 121 kcal

MALZEMELER

2 su bardağı süt

2 paket krem şanti

1 paket bisküvi

1 paket vanilya

15 adet çilek

1 çay bardağı damla çikolata

1 çay bardağı ceviz

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz çikolata sosu dökmek yerine çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

İsteğinize göre de ceviz yerine fındık da kullabilirsiniz.

YAPILIŞI

2 su bardağı süt ve 2 paket krem şantiyi bir kaba alın ve mikserle çırpın.

Karışım koyulaşınca üzerine, 1 paket bisküviyi kırın.

1 çay bardağı damla çikolata, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı ceviz ve 15 adet çileği doğranmış bir biçimde ekleyin.

Şekillendireceğiniz kalıba streç serin.

İçine parfeyi boşaltın.

Üzerini düzleştirin.

Ardından streçin fazla kısmıyla parfenin alt kısmını da sarın.

5 saat buzlukta bekletin.

Soğuduğu zaman parfenin üzerine çilek parçaları ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!