Yaza özel ferahlatan tatlı: Limonlu kareler

Sıcak yaz günlerinde ağır tatlılar yerine hem hafif hem de ferahlatıcı lezzetler arıyorsanız, limonlu tatlı kareler tam size göre! Yoğun limon aroması ve kıtır tabanıyla hem damağınızı serinletecek hem de sunumuyla göz dolduracak bu tatlı, çay saatlerinden yaz akşamı sofralarına kadar her anınıza eşlik edebilir. Üstelik yapımı da oldukça pratik! İşte limonun ferahlığını tatlıya taşıyan, yaz sofralarının favorisi olmaya aday tarif…

Giriş Tarihi: 29.06.2025 11:07 Güncelleme Tarihi: 29.06.2025 11:54

YAPILIŞI

MALZEMELER

Tabanı için:

1 su bardağı un

1/4 su bardağı pudra şekeri

100 gr tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)

Limonlu dolgusu için:

2 adet yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 1–2 limon)

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

Pudra şekeri (servis sırasında serpmek için)

YAPILIŞI

Fırını önceden 175°C'ye ısıtın. Kare ya da dikdörtgen küçük bir fırın kabını (20x20 cm idealdir) yağlayın ya da yağlı kağıt serin.

Un, pudra şekeri ve tereyağını bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ya da mutfak robotunda kum gibi bir kıvam alana kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı fırın kabına bastırarak yayın.

Önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Bu sırada limonlu dolguyu hazırlayın. Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine un, tuz, limon suyu ve kabuğunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Önceden pişirdiğiniz tabanın üzerine taban sıcakken limonlu karışımı dökün ve tekrar fırına verin.

20–25 dakika, dolgusu sabitlenene kadar pişirin. Üzeri çok kızarmamalı.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1 saat soğutun. Soğuduktan sonra kare dilimlere kesin.

Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!