Bayramdan sonra eski formuna dönmek isteyenler için: Mantarlı tavuk yemeği

Üç günlük Ramazan Bayramı'nda biraz fazla kaçırdığını düşünenler için diyet dostu mantarlı tavuk, hızlıca eski formunuza dönmenize yardım edecek. Hem sağlıklı hem de besleyici bu tarif, bayramın ardından akşam yemeği için mükemmel bir seçim olacaktır.

Giriş Tarihi: 05.05.2022 09:21 Güncelleme Tarihi: 05.05.2022 09:22
  • 2 Kişilik
  • Diyet
  • Akşam Yemeği
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 330 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 6 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

AŞÇININ NOTU

Tavukları pişirmeden önce marine ederseniz, pişirdikten sonra daha yumuşak ve ağızda dağılacaktır.

Tavukları önceden marine etmek için;

Derin bir kabın içerisine 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve birer tutam tuz ile karabiber ekleyin. Ardından tavukları içine koyup güzelce karışmasına izin verin. 2 saat kadar üstü kapalı bir şekilde buzdolabında marine olması için bırakın.

YAPILIŞI

  1. Mantarları güzelce yıkayıp kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
  2. Kesme tahtasına aldığınız mantarları iri dilimler olacak şekilde doğrayın.
  3. Önce tavayı ısıtıp ardından tavaya zeytinyağını ekleyin.
  4. Zeytinyağı ısınınca mantarları tavanın içerisine ekleyip hafifçe soteleyin.
  5. Mantarların suyunu tekrar çektikleri noktada baharatları ilave edip tekrar karıştırın.
  6. Pişen mantarları kaşık yardımıyla tavadan alarak ayrı bir tabağa koyun.
  7. Tavayı yıkamadan içerisine tavukları koyun ve iki tarfını çevirerek pişirin.
  8. Pişen tavukların üzerine ayırdığınız mantarları tekrar ekleyin ve güzelce karıştırın.
  9. Servis edilmeye hazır yemeğinizi maydanozla süsleyebilirsiniz.