Kokusuna aşık olacaksınız: Zeytinyağlı kerevizli ayva tarifi
Zeytinyağlı kerevizli ayva, kereviz ve ayvanın kendine has lezzeti ile bir araya geldiğinde hemen herkesin sevebileceği bir lezzete dönüşüyor. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu yemeği hem ana yemek hem de bir eşlikçi olarak menüye dahil edebilirsiniz. İşte zeytinyağlı kerevizli ayva tarifi...
Giriş Tarihi: 30.11.2021 09:18Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 09:18
4 Kişilik
Ev Yapımı
Yemek Daveti
Zorluk Derecesi:
Orta
Pişirme:
30 dakika
:
120 kcal
MALZEMELER
2 adet ayva
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı havuç
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
AŞÇININ NOTU
Kırmızı havuç renk verdiğinden kabuğunu temizleyip, halka doğrayın ve küçük bir kapta haşlayın
YAPILIŞI
Ayva ve kerevizin kabuklarını temizleyip, ayvayı elma dilimi, kerevizi ise parmak kalınlığında doğrayın. Kararmasını önlemek için limonlu suda dinlendirin.
Kabukları temizlenip, halka doğranmış havuç ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin.
Üzerine sarımsak, ayva ve kereviz ekleyin. Tuz, limon suyu ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.
Kırmızı havuç renk verdiğinden kabuğunu temizleyip, halka doğrayın ve küçük bir kapta haşlayın. Ayva ve kereviz pişince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yemeği servis tabağına alın. Üzerine kırmızı havuç ekleyip, az miktarda zeytinyağı gezdirin.