Zeytinyağlı kuru kayısılı kereviz tarifi

Kereviz sevmeyenlerin bile tadı damağında kalacak bu tarif tam bir şifa deposu! İşte kuru kayısının muhteşem bir aroma verdiği zeytinyağlı kuru kayısılı kereviz tarif

Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:23 Güncelleme Tarihi: 16.07.2021 16:23

YAPILIŞI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 4 adet kereviz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar su, tuz

Üzerine: Dereotu

YAPILIŞI

Kuru kayısıyı 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün. Geniş bir tencereye iri doğranmış kereviz, un, tozşeker, limon suyu, portakal suyu ve tuzu alın. Kayısı, 1 su bardağı su ve zeytinyağını ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte kereviz yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış dereotu serptikten sonra servis yapın.

Aşçı Tulin Doğruer

SON DAKİKA SON DAKİKA