Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Avrupa’da haritalar değişiyor

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün sabah Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi. Sabahtan başlayarak başkent Kiev, Lviv, Dnipro, Mykolaiv ve Odessa kentlerinde patlamalar meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamalarda 8 kişi öldü, 24 kişi ise yaralandı.
Bu arada Zaporojya Nükleer Santrali gibi mekânlarda da patlamalar meydana geldi. Putin'in Rus kuvvetlerine yeni atadığı generalin askerler arasında lakabının "insafsız" olduğu söyleniyor. Putin, toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda Ukrayna'nın Türk Akım Boru Hattı'nı havaya uçurmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan'ın bu konuda Putin'le bir görüşme yapması bekleniyor.
Amerika ve Ukrayna'nın doğal gaz boru hatları, Kerç Köprüsü gibi sivil hedefleri vurması almasıyla birlikte Ukrayna'daki savaş yeni bir safhaya geçiyor. Şu ana kadar Rusya tarafından "özel askeri operasyon" olarak tanımlanan harekat şimdiden sonra ya "terör operasyonu" şeklini alacak veya kısmi savaş ilan edilecek.
Rusya, bu savaşın sadece Ukrayna ile değil tüm NATO ülkeleri ile olduğunu bildiği için tam teşekküllü savaş ilan etme konusunda temkinli davranıyor. Ancak misli misli güçlendirilmiş bir orduyla yapılacak "terör operasyonu" doğrudan Zelensky yönetimini hedef alacağı gibi, aynı zamanda Ukrayna'nın Karadeniz'den bağlantısını kesecek olan Odessa şehrini de kapsayacak.
Denizle bağlantısı kalmamış Ukrayna'nın, Polonya ve Letonya gibi ülkelerle birleşmesi veya bu ülkelerin Ukrayna'nın kalan kısmını ilhak veya işgal etmesi bundan sonrası için konuşulan senaryolar arasında. Kısacası Avrupa, çok soğuk ve haritaların değişeceği bir kış yaşayacak.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA