Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

FBI, Doğum Turizminin peşinde..

Safer Yılmaz dostum Los Angeles Times'ın manşetinden bir haber aktardı bana..
Gazete doğurmak için Amerika'ya gelen yabancı kadınlar sıralamasında Çinli,Tayvanlı ve Korelilerin ardından, Türklerin geldiğini yazmış..
Doğan bebekler otomatikman Amerikan vatandaşı sayıldıkları için bu yola başvuran kadınlar sadece geçen yıl 40 bin doğum yapmışlar.
"Doğum turizmi" denen olayı bazı seyahat acentaları organize ediyormuş.. 24 ile 34 haftalık hamile kadınlara Las Vegas veya Hawai gibi turistik şehirlerine tur gezisi diye bilet satıp, turistik vize müracaatı yapıyorlarmış.
Bu hamile kadınlar, Amerika'ya geldiklerinde özel apartman ve otellere yerleştiriliyormuş.
Son günlerde Los Angeles'te bazı apartman ve otellere baskın yapan FBI ajanları, ele geçirdikleri belgelerde "doğum turizmi"ni organize eden seyahat acentalarının 40 bin ile 50 bin dolar arasında ücret aldıklarını, Orange County'deki sadece bir hastanede 2013 yılında 400 doğumun yapıldığını ortaya çıkarmışlar ve vize sahtekarlığını önlemek için harekete geçmişler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA