Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Eşek nesli tehlikede..

"Kadınlığa geçmek için kesilmeleri lazım" diye hafta sonu anlatmıştım, Kenya ve Tanzanya sınırının iki tarafında yaşayan Maasai kızlarının sünnetlerini.. Klitorisleri kesiliyordu.
Maasai'nin sadece kızları değil, eşekleri de tehlikeymiş meğer.. Bu defa sorumlu Çin..
Çin'in geleneksel bir ilacı.
Ejiao, bir koca karı ilacı. Kansızlığa ve ruhsal dengeye iyi geldiği söylenirmiş yüz yıllardır.
Peki, eşeklere ne bundan?.
Ejiao'nun hammaddesi eşek. Daha doğrusu eşeğin derisi.. Eşeğin derisini kaynatarak bir jelatin elde diyorsun. Ejiao işte bu jelatin..
Kilosu 100 liraya falan satılırmış, eşek derisinin. Bugün kilosu 2 bin lira.. Çünkü ejiao'nun yeni sırları keşfedilmiş. Bugün yaşlanmayı geciktirici, iç güveni artırıcı, kemoterapinin yan etkilerini yok edici, iktidarsızlığı, düşük yapmayı önleyici, kadınların aylık kanamalarını düzenleyici olarak kullanılıyor. Bu da talebi, dolayısıyla fiyatını artırıyor.
Dünyadaki 44 milyonluk eşek nüfusunun her yıl 2 milyona yakını, öldürülüyor.
Derileri yüzülüyor, geri kalanları da atılıyor. Dünyanın en büyük eşek mezbahası da, işte bu Maasai kabilesinin olduğu yerde..
Orda kesilen eşek derileri, Şangay pazar yerlerinde kapış kapış satılıyor, iyi mi?.
Çin'den batıya, İpek Yolu, Baharat Yolu vardı. Şimdi Afrika'dan Çin'e Eşek Yolu!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA