Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Peki siz taksici olsanız?.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya bir sorum var.. Ülkemizde, en başta da İstanbul'da, "Taksi" sorununu çözmek için bir teşebbüsünüz, çalışmanız oldu mu?.
Şu sıralar İstanbul Belediye Başkan Adaylığı için adınız geçiyor da ondan "İstanbul başta" diyorum..
Oldu ise eğer, şu soruların yanıtlarını biliyorsunuz demektir?.
1- İstanbul'da kaç taksi plakası var?.
2- En son taksi plakası hangi yıl verildi?.
3- O yıl İstanbul'un nüfusu kaçtı, bugün kaç?.
4- O yıl İstanbul'da kent yolları kaç kilometreydi, bugün kaç?.
5- Taksi plakalarının kaçı doğrudan taksi şoförlerinin elinde, kaçı, hayatlarında direksiyona elini sürmemiş, taksi ağaları, hadi halk ağzıyla söyleyelim, plaka mafyasının elinde?.
6- Taksi plakasının bugün borsada, tabii karaborsada fiyatı ne?.
7- Plaka ağasının arabasını kullanarak aile geçindiren şoförler, ağaya ortalama kaç para "Plaka kirası" ödüyorlar, kendilerine ne kalıyor?
8- Plaka ağası, taksicinin boğazını sıkarken, ev geçindirmek zorunda olan taksiciyi, müşteriyi kazıklamaya zorlamıyor mu?.
9- Doymak bilmeyen ağa, bir taksiyi, 8'er saatlik vardiyalarla günde 3 kişiye kiralayınca, o taksinin bakım ve en basit temizliği için zaman kalıyor mu?.
10- O zaman taksilerin temiz ve bakımlı, taksicilerin, müşteriye ve kurallara saygılı olmalarını isteme ve bekleme hakkımız olabilir mi?.
Sayın Bakanım, Bakanlığınız Basın ve Halkla İlişkiler Daireniz, sorularımın yanıtlarını bana yollarsa, bu köşede harfiyen yayınlayacağım.
Saygılarımla..

***
Futbol maçlarını naklen yayınlayan kurumların, sporsever seyirci ile nasıl alay ettiklerini dün anlatmış ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sevgili Fahrettin Altun'dan yardım istemiştim.
Ben yoktum. Dün akşam aramış, Sayın Başkan.. Okur Temsilcimiz İbrahim Altay ile konuşmuş ve "Konuyu tüm taraflarla ele alacağım" demiş..
Teşekkürler Sevgili Altun!. Bu kadar hızlı müdahale beni nasıl mutlu etti bilemezsiniz.
Halkın sahibi de masada olunca, adil, uygar bir çözüm mutlak bulunacaktır.
Tüm maçları bizde de yayınlanan, İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa örnekleri meydandayken, hele..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA