Türkiye'nin en iyi haber sitesi

?

Türk mutfağının efsane lezzetlerinden birisi, nefis ...

Giriş Tarihi: 7.2.2017 10:31 Güncelleme Tarihi: 29.1.2018 12:00
İşkembe çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Bir buçuk kg dana işkembe
Yeteri kadar su
1 adet küçük boy soğan
3-4 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un

Üzeri için: 2 adet sarmısak
Yarım tatlı kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı limon suyu


İşkembe Çorbası Yapılışı

İŞKEMBEYİ bol tuzla iyice ovalayıp yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, ayıklanmış bütün soğan, defne yaprağı ve karabiber ekleyip 45 dakika haşlayın. Soğan ve defne yapraklarını çorbanın içinden alın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta, 1 çay kaşığı tereyağı ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 çorba kaşığı alıp, karıştırarak yoğurtlu malzemeye ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı da karıştırarak çorbaya ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine dövülmüş sarmısak, sirke ve limon suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Aşçının notu: İşkembe çorbasının kokusunu hafifletmek için soğan, defne yaprağı ve karabiber eklemeyi unutmayın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
İşkembe çorbası nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN