Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Tarifi: Lokanta Usulü ?

Sakatat severler için bir vazgeçilmez olan yapımı çok araştırılmaktadır. İşkembe çorbası ülkemizde herkes tarafından sevilmese de çok tüketilen bir yiyecektir. Faydaları açısından da çok zengin olan işkembe çorbasının yapım aşaması çok önemlidir. Peki ? İşkembe çorbasının püf noktaları nelerdir? İşkembe çorbası neye iyi gelir? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi: 16.4.2020 13:53 Son Güncelleme: 16.4.2020 13:53 ABONE OL
İşkembe Çorbası Tarifi: Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbası ülkenin dört bir yanında tüketilmektedir. En çok da Trakya bölgesinin sevdiği bir yiyecektir. İşkembe çorbasının çok faydası vardır. Bundan dolayı herkesin tüketmesi gereklidir. İşkembe çorbasının faydaları nelerdir? İşkembe çorbası terbiyesi nedir? Tüm detaylar bu yazıda...

İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

İşkembe çorbası yapmak için malzemeler çok önemlidir. İşkembe çorbası yapımı kolay olsa işkembeyi temizlemek zahmetlidir. Bundan dolayı da temizlenmiş işkembe alınması tavsiye edilir. İşkembe ve diğer malzemeler temin edildikten sonra ise İşkembe çorbası yapılabilir.

  • 1kg temizlenmiş işkembe
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Haşlarken eklemek için 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Sirke
  • Su

İşkembe çorbası yapılışı ilk olarak işkembeyi haşlamakla başlar. Ardından ise sos yapılır. Tüm aşamalar şu şekilde seyreder:

  • İyice temizlenmiş olan işkembe çorbasını bol suyla güzelce yıkayın. Ardından sirkeli suda bekletin ve tekrar yıkayın. Yıkadıktan sonra ise bir tencere içerisine alın.
  • Tenceredeki işkembelerin üzeri kapanana kadar tencereye su doldurun. Ardından limon suyu ile 4 diş sarımsağı ekleyin.
  • İşkembeler yumuşayana kadar haşlayın. Iyice haşlandığına emin olduğunuzda ise tenceren çıkarın.
  • Haşlanan işkembelerin her birini parmak ucu büyüklüğünde doğrayın.
  • Başka bir tencere içerisine işkembeleri alın ve üzerine su doldurun. Ardından yaklaşık 2-3 saat boyunca pişmesini bekleyin.
  • Sarımsakları rendeleyin ve pişmekte olan işkembenin içerisine ekleyin. Aynı şekilde tuzu da ekleyin.
  • Piştikten sonra ocaktan alın ve sirke, kırmızı biber ve tereyağı ile servis edin.

Tüm bunlara ek olarak terbiyeli işkembe çorbası da yapılır. Terbiyeli işkembe çorbasının normal işkembe çorbasından tek farkı yapılan terbiye ile birlikte pişirilmesidir. İşkembe çorbası terbiyesi ise şu şekildedir.

İşkembe Çorbası Terbiyesi

İşkembe çorbası terbiyesi işkembeler kaynarken yapılır. Bir tencere içerisine iki yemek kaşığı un ve bir limon suyu sıkılır. Üzerine de 2 yumurta sarısı kırılır. Bir iki bardak su da eklendikten sonra çırpmaya başlanır. Terbiye topaksız olana değin çırpma işlemine devam edilir. Çırpma işlemini daha hızlı ve güzel olması içinse mikser kullanılmalıdır. Kıvamı güzel olduğunda ise mikser çekilir ve terbiye kaynamakta olan işkembe çorbası içerisine eklenir.

Lokanta Usulü İşkembe Çorbası

İşkembe çorbası yapımı bazen kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde evde yapılan işkembe çorbası ise lokantadaki işkembe çorbasında da farklılıklar gözlenmektedir. Aslında evde yapılan işkembe çorbası ile lokantadaki işkembe çorbası arasındaki tek fark lokanta usulü işkembe çorbasının terbiyeli olmasıdır. İşkembe çorbası terbiyesi evde de yapılabilir ve yapıldığı takdirde tam olarak lokanta usulü işkembe çorbası yapılmış olur.

Yalancı İşkembe Çorbası

  • 500 gr kemiksiz tavuk eti
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için; sirke, limon suyu, sarımsak rendesi, pul biber

Yalancı işkembe çorbası oldukça lezzetli ve işkembe sevmeyenler için güzel bir alternatif. Yalancı işkembe çorbası tarifi ise şu şekilde:

  • Tavukları iri parçalar halinde 5 su bardağı su içinde kaynatın. İyice piştikten sonra sudan alın ve küçük küçük doğrayın. Ardından tekrar tencereye koyun.
  • Limon suyu, sarımsak ve sıvıyağı ekleyin. 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Ayrı bir kap içerisine un, süt ve yumurta sarısını alıp karıştırın. Sonra çorbaya ekleyin ama süt kesilmesin diye sürekli karıştırın. Ardından tüm malzemeleri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Pişmiş olan işkembe çorbasını tabağa alarak üzerine sirke, limon suyu, sarımsak ve pul biber ekleyin. Ardından sıcak şekilde servis edin.

İşkembe Çorbası Faydaları

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Kolesterolü düzenler.
  • Kalp rahatsızlıklarına karşı durur.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • Kansere karşı serbest radikallerle savaşır.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
En Kolay ve pratik kadınbudu köfte tarifi: kadınbudu köfte nasıl yapılır? İrmikli Hira Tatlısı Tarifi: Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
İşkembe Çorbası Tarifi: Lokanta Usulü İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA