Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Türk mutfağının yıldızı tarifi: Kolay saray sarması nasıl yapılır?

Türk mutfağı oldukça zengin bir tatlı menüsüne sahiptir. Bu tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden birisi de saray sarmasıdır. Bu nedenle de tarifi çok sık olarak araştırılır. Saray sarması, çay saatlerinin ve yemek sonrası bir numaralı kurtarıcılar arasındadır. Peki, saray sarması nasıl yapılır? Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir saray sarması tatlısı tarifi ve yapmak için gerekli malzemeler hazırladığımız özel tarif içeriğinde yer almaktadır. İşte, tam kıvamında ve afiyetle yiyebileceğiniz saray sarması tarifi...

Giriş Tarihi: 1.5.2020 23:18 ABONE OL
Türk mutfağının yıldızı saray sarması tarifi: Kolay saray sarması nasıl yapılır?

Saray sarması tatlısı uzun yıllardır Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer almaktadır. Süt, un ve şekerin kullanıldığı bu tatlıyı ara ara tüketmeniz tavsiye edilir. Ayrıca, kırılmadan ve çatlatmadan yapabilmeniz için içindeki malzemelerin miktarını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Peki, lezzetli saray sarması nasıl yapılır ve saray sarması tarifi için ihtiyaç olan malzemeler nelerdir? Haberimizde, kolayca kendi mutfağında hazırlayabileceğiniz saray sarması tarifi yer alıyor. Haberimizdeki adımları takip ederek tatlınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Saray sarması tatlısı, çoğu tatlıda olduğu gibi temel olarak süt, şeker ve un barındıran bir tarif ile hazırlanmaktadır.

SARAY SARMASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 yumurta sarısı

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Yapılışı oldukça basit kabak tatlı tarifi: Enfes kabak tatlısı nasıl yapılır?

Saray sarması Tabanı için

2 su bardağı Hindistan cevizi

SARAY SARMASI KREMASI İÇİN

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

SARAY SARMASI TATLISI ARASI İÇİN

  • Fındık içi
Kadayıflı muhallebi tarifi: Leziz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır, yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?

SARAY SARMASI TARİFİ YAPILIŞI

  • Öncelikle saray sarması tarifi için kremayı hazırlayın. Bir kapta hazırladığınız kremşanti ve soğuk sütü çırpın. Yaptığınız karışımın soğuması için bir süre buzdolabında bekletin.
  • Geniş bir kap içerisine sütü alın ve içerisine toz şekeri ekleyerek eritin.
  • Yumurtayı kırdıktan sonra yumurta sarısı ile beyazını ayırın ve yumurta sarısı, un ile kakaoyu tencerenize yavaşça ekleyin.
  • Saray sarması için hazırladığınız karışımınız katılaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Katılaşan muhallebinize tereyağını da ekleyin ve karışımın içerisinde tereyağını iyice eritin.
  • Muhallebiyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip son bir karışımı kez çırpın.
  • Geniş bir tepsiye hindistan cevizini serpiştirin ve üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  • Saray sarmasının muhallebisi soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine ekleyin.
  • Tatlının üzerine ufalanmış fındık içlerini dökün ve saray sarmasını soğuması için buzdolabına yerleştirin.
  • Soğuyan tatlıyı alın. İnce uzun şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde yuvarlayın.

Saray sarması tatlınız artık hazır. Afiyet olsun…

Kokusuyla iştahınızı kabartacak havuçlu tarçınlı kek tarifi: Nefis havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
Türk mutfağının yıldızı saray sarması tarifi: Kolay saray sarması nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA