Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Canımızın hafif ve tatlı bir şeyler istediği dönemlerin harika tatlısı geldi. Özellikle sütlü irmik tatlısı yapımının kolaylığı sizi gerçek anlamda şaşırtacak. Yapmanız gereken şeyler püf noktalara dikkat etmek, ocağın başında durup karıştırmak ve sonra da bu harika lezzetin tadını çıkarmak. Sütlü irmik tatlısı tarifi aslında sütle yapılan tarifler arasından sıyrılıp kendine bir yer bulamamış ama eminiz ki deneyen herkesin vazgeçilmezleri arasına girecek. Peki, bakalım bu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır ve yapımında nelere dikkat etmemiz gerekir?

Giriş Tarihi: 18.08.2022 13:34 Güncelleme Tarihi: 18.08.2022 13:34
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 20 dakika
  • Porsiyon : 230 kcal

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin

AŞÇININ NOTU

Süsleme için sütlü tatlılara en çok yakışan tarçını ve dövülmüş cevizi karıştırarak kullanırsanız hem güzel bir kıtırlık hem de güzel bir görünüm elde edersiniz. Süsleme için aynı zamanda badem de tercih edebilirsiniz.

YAPILIŞI

İrmik tatlısını soğuk veya sıcak, istediğiniz herhangi bir sos ile yiyebilirsiniz. Sütlü irmik tatlısı yapımı aslında bu yüzden de diğer tarifler arasından sıyrılmalıdır. Sütlü tatlılara yakışan her şeyi bu tatlı için de kullanabilirsiniz. Bu tarifte özellikle pişirme tekniğine dikkat ederek daha güzel bir kıvam elde etmiş olursunuz. O zaman eğer sütlü irmik tatlısı malzemeleriniz de hazırsa yapımını detaylarına ve püf noktalarına geçebiliriz.

  • Tatlımızı yapmaya ilk olarak sütünüzü tencereye boşaltarak başlayın. 1 litre sütünüzü tatlıyı yapacağınız tencereye boşaltın.
  • Tencerenin altını açmadan önce üzerine 10 yemek kaşığı irmik ve 10 yemek kaşığı şekerinizi de ekleyip ocağı açınız.
  • Özellikle dikkat etmeniz gereken nokta malzemelerinizi kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmeniz gerektiği. Eğer karıştırmayı bırakırsanız dibine tutabilir.
  • Durmadan karıştırarak pişirdiğiniz tatlınız koyu bir kıvam aldığında içine vanilyayı ve oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşığı margarini de içine ekleyiniz.
  • Kısık ateşte karıştırarak margarinin erimesini sağlayın.
  • Margarin eridikten sonra hazır olan tatlınızı ocaktan alınız
  • Servis yapmadan önce belli bir şekil almasını istiyorsanız bir borcama dökebilirsiniz. Eğer tatlınızı borcamdan yapışmadan çıkarmak istiyorsanız, tatlınızı dökmeden önce borcamınızı hafifçe ıslatıp tatlıyı o şekilde dökünüz.
  • Kalıbına döktüğünüz tatlınızın üzerine tarçın ve ceviz karışımı dökerek servis edebilirsiniz.
SON DAKİKA SON DAKİKA