Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Sezonluk şıklık: Gömlek-ceketler

İlkbahar aylarının vazgeçilmezi deri ceketlerdir. Sezonluk geçişte, serin gecelerde sizi korur ve gün içinde de terletmez. Bu sezon bir yenilik olarak, ceket formunun gömlek formlarıyla birleşmesiyle, rahat, astarsız, vatkasız, ince gömlek-ceketler ortaya çıktı. Ve bu yeni model, sezonun en favori materyali 'deri' ile birleşince de, koleksiyonlara süet gömlek ceketler dahil oldu. Derinin daha ince ve hafif olan şeklidir süet. Kış soğuklarında ve ıslak havalarda tercih edilmeyeceği için genellikle baharın gelişini ve güneşin çıkmasını dolaplarda bekler. Ve işte nisan ayı, bu rahat ve ince ceketler için en doğru zamandır. Artık jeanlerinizle ya da renkli kanvas ve renkli khaki pantolonlarınızla, maskülen camel rengi, ince, süet gömlekceketlerinizi giyebilirsiniz. Camel ceketleri, en güzel beyaz bir tişört ve koyu lacivert bir jean ön plana çıkaracaktır. Çok klişe ve çok klasik bir kombindir, fakat erkeksi bir şıklık yaratır.

VAHŞİ BATI ESİNTİSİ
2012 yeni yaz sezonunda bu süet gömlek-ceketlerle biraz farklılık yaratmak ve yenilik yapmak isterseniz, şu kombinlere bir bakın derim:
Camel, beyaz ile çok iyi gözükür. Nisan sonlarında camel gömlekceketinizi, beyaz jean ve koyu lacivert tişörtünüzle giyin. Yani klasik kombinlerin renklerinin yerlerini değiştirin.
Camel biraz 'Vahşi Batı'yı' çağrıştırır . O yüzden boynunuza renkli kovboy fularları çok yakışacaktır.
Dört cepli gömlekceketler çok moda, fakat eğer ceketi gömlek formundan çıkartmak isterseniz, içine mavi denim gömlek giyin; iki gömlek üst üste trendini yakalayın.
Süet ceketlerin altına jeanden başka bir şey giymek isterseniz, size yine petrol, indigo veya saks mavisi, yeşil ya da kırmızı renkli koton pantolonları öneririm. Toprak, hardal, portakal, kahverengi, bej gibi renkleri giymeyin.
Gelelim ayakkabıya: Çorapsız ve toprak rengi, mavi, lacivert loafer ve mokasenler gayet iyi uyum sağlar. Siyah renk ayakkabı ile kesinlikle kombinlemeyin! Beyaz spor ayakkabı ise rahat etmek istediğinizde, hafta sonu kombinlerinde işe yarayabilir.
Bir başka kombin şekli ise, gömlek-ceketi gerçek bir ceket gibi kullanmak. Yani ofiste gömleğinizle, ekoseli ya da desenli kravatlarla kullanabilirsiniz. İşte o zaman bu kombin 'smart-casual' ve oldukça 'Amerikalı' olacaktır.
Gömlek-ceketin boyu, sizin boyunuzla doğru orantılı olmalıdır. Uzun boylular uzun gömlek şeklinde olanları; kısa boylu erkekler, kalçanın hemen üstünde biten, düz kesim etekli ceketleri almalı. Kısa kesim ceketlerde dört cep olmayabilir. Süet ve deri gömlek-ceketleri, Vakko, Beymen Club, Diesel, Network, W Collection, Ramsey gibi erkek markalarında bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA