Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Kırmızı, lacivert, beyaz = Yaz

İlkbahar ve yaz sezonu artık tamamen açıldı. Biz hâlâ kışı yaşayaduralım, içimizi ısıtacak birkaç ipucu, görseller ve kombinlerle yeni sezona başlayalım istedim. Yeni sezona bakmaya, önce sıcacık yaz renkleriyle başlayalım. Biraz içimiz ısınsın ve hâlâ giydiğimiz kalın paltolarımızdan bir süre uzaklaşalım. Bu yaz öne çıkan moda renkler var: Kırmızının sıcak tonları, koyu ve indigo lacivertler ve tabii yazın ana rengi beyaz. Bahsettiğim renkler hemen bir moda akımını aklınıza getiriyor, biliyorum. Bu yeni sezonda da ön plana çıkan, defilelerde ve vitrinlerde yerini almış eğlenceli ve renkli bir tema bu. Özellikle sahil şehirlerinde, marinalarda, plajlarda ve hafta sonu, casual kıyafetlerde, spor erkeklerde en çok göreceğimiz kombinlemelerden biri olacak denizci, yani kısaca marin kıyafetler. Ve marin temasının ayrılmaz üçlüsü; 2012'nin başrol renkleri kırmızı, lacivert, beyaz ve bol bol enine çizgiler olacak.

PABLO PICASSO'DAN İLHAM ALIN
Hemen hemen her yazlık kıyafetle rahatça kombinlenen, tüm erkeklere çok yakışan desenler ve renklerden oluşur bu tema. En belirgin marin detaylar; lacivert-beyaz enine çizgili desenler, ince kumaştan su geçirmez, rüzgar geçirmez tekne montları, kapüşonlu sweatler, ip ve halat aksesuarlı çantalar, çapa, yelkenli ve bayrak desenli armalar, metal düğmeler, lacivert veya beyaz paçaları kıvrık cepli koton pantolonlar, V yaka veya geniş bisiklet yaka, çizgili trikolar, yıkanmış tiril tiril keten gömlekler ve mutlaka yumuşak loaferlar. Biraz daha şık bir kombin gerekirse, beyaz koton pantolonla lacivert bir loafer ayakkabı ve lacivert kruvaze, astarsız spor bir blazer giymenizi öneririm. Bütün bu detaylar hem şehirde hem de sahil mekanlarında, serin yaz akşamları, tekne gezileri, akşam yemekleri için idealdir. Bu sezon hemen hemen tüm erkek mağazalarında bulabileceğiniz olan bu kombinleri yapabilmek için bu üç renkten referans alın. Beyaz koton pantolonunuzun paçasını kıvırıp, lacivert loafer veya espadrilleriniz ile çorapsız giyin. Lacivert-beyaz çizgili koton tişörtünüzü ve sırtınıza atacağınız, çapa armalı kırmızı sırt çantanız ya da cebinizdeki kırmızı mendilinizle Cote d'azur sahillerindeki beylerden farkınız kalmayacaktır. Bu renkler, beyaz veya mavi jeaniniz ile ve bu sezon oldukça moda olan renkli bermuda ve şortlarınızla mükemmel uyum sağlayacaktır. Beli lastikli ve beli ipli keten pantolonlar hem marin temasına uyacak hem de rahat bir yaz sezonu geçirmenizi sağlayacaktır, bu pantolonları deri sandaletlerinizle giyin. Marin temasını her sezon kullanan Jean Paul Gaultier'i hatırlayın ve ondan ilham alın ya da çizgili tişört ve trikosuyla aklımızda yer tutan Pablo Picasso'dan. Bu sezon marin kıyafetlerden edinmek istiyorsanız ya da sadece "Kırmızı ve lacivert bana yakışır," diyorsanız, şu markalara bir göz atın: Tommy Hilfiger, U.S Polo, Pierre Cardin, ADV Damat, Mudo Collection, YKM, Boyner, LC Waikiki ve Hatemoğlu. Bu kombinlerle giyebileceğiniz TOMS Shoes marka, renkli espadril ve loaferları Camper, Tod's, Aldo ve Lacoste mağazalarında bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA