Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

2012 yazı demek, renkli pantolonlar demek

Bu sezonun en pratik ürününü seçtik: Her elinizi attığınızda, hemen her şeyinizle rahatlıkla giyilebilecek, geçtiğimiz sezon büyük çıkış yapıp, artık sokaklara dökülmeye hazır, çok fazla renk alternatifli, kolay kombinlenen, renkli koton 'chino' pantolonlar. İki-üç sezon önce bu chino'lardan bahsettiğimizde erkeklere çok iddialı gelmişti. Artık her dolaba girebilecek, yazlık bir parça oldu. Gözümüz iyice alıştı. Oldukça farklı ton ve modellerde satılıyor. Renk size kalmış, fakat sezonun kalıplarından uzaklaşmayın. Çok dar değil ama çok bol olup da üzerinizden dökülmesine, sizi hantal ve kilolu göstermesine izin vermeyin. Kalça kısmı rahat, hatta pilili, paçalara doğru darlaşan boru kesim koton pantolonlar olmalı. İlhamını İtalya ve Fransa sahillerinden alan bu chino'ları, paçaları kıvırarak, yine renkli loafer'larla giyebilirsiniz. Loafer'ların çorapsız giyilmesi gerektiğini de atlamayalım. Peki renkli chino kimlere yakışmaz? Kalıbı doğru seçerseniz, renk iddianıza ve teninizin rengine kalmış. Yazın başında henüz bronzlaşmamışken parlak kırmızı, turuncu, sarı ve neon renklerden uzak durun. Toprak renkleri, mavi ve yeşil tonları garanti seçim olacaktır. Bu sezonun en favori chino rengi ise hardal, camel ve sarı. Çok uzun ve çok kısa bacak boyunuz varsa, renkli bir pantolon tüm dikkati oraya çekecektir, uzak duralım. Aynı şekilde kilolu ve kalın bacaklarınız varsa, bedeninizi saracak, dikkat çeken renkli pantolon yerine renkli bermudaları ya da beli bağcıklı, bol keten pantolonları tercih edin. Renkli chino alternatifleri ise, buruşmayan, kullanımı daha rahat olan renkli jean ve renkli kanvas pantolonlar olacaktır. İş yerinde koton olanları, hafta sonu jean ve kanvas olanları tercih edin.

SAHİLDE PAÇALARI KIVIRMAYI UNUTMAYIN
Genç, dinamik ve iddialı erkeklere paçaları kıvırmayı öneriyorum. Özellikle sahil kenarında bu detayı uygulamaktan kaçınmayın. Ve sandalet veya parmak arası terlikle giyin. Renkli chino'ları, koyu renkli, deri ayakkabılarla giymeyin. Loafer, espadril, sandalet ya da beyaz ve renkli spor ayakkabılar uygun olacaktır. Mokasen ile giymeyi tercih ederseniz, paçalar dar olsun ve mokasenleriniz pantolonunuzun rengine uygun olsun. Mavi pantolonla, camel renk mokasen giyebilirsiniz. Benim tavsiyem hep çorapsız kullanmak. Bu pantolonları, spor ve astarsız ceketlerle, yıkanmış rahat gömleklerle, bisiklet yaka tişörtlerle ve polo yaka trikolarla kombinleyin. Lütfen artık siyah, sıkıcı, bol kumaş pantolonlarınıza hoşça kal deyin. Renkli chino'larla bu sezon bolca karşılaşacaksınız, fakat bana marka sorarsanız, 'chino' deyince aklıma ilk gelen markalar şöyle: Docker's, Mavi, Tommy Hilfiger, Gap, H&M, Zara, Koton, Lee, Mango He, An Original Penguin, Tween ve ADV.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA