Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Futbol böyle birşey

Türkiye Ligi'nde şampiyonluğu ilk defa İstanbul dışına taşıyan Trabzonspor bu kez de yine Anadolu'dan bir takımın şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu. Bu maç öncesi Trabzonspor hedefsiz bir takım olduğu için Fenerbahçe'nin sonuca rahat gideceğini söyleyenler maç sonrası büyük yanılgıya uğradıklarını gördüler. Şurası bir gerçek ki Trabzonspor koşullar ne olursa olsun böylesi büyük maçlarda direncini ve de mücadele gücünü sahaya yansıtmaya çalışıyor. Aynen dün olduğu gibi maça Fenerbahçe golü erken bulabilmek için istekli ve arzulu başladı. Savunmasını öne çıkartarak Trabzonspor'u baskı altında tuttular ve her iki kenardan da atak girişimlerinde bulunarak pozisyonlar üretmeye başladılar. Bunun sonucunda Güiza ile gelen gol Fenerbahçe'yi rahatlattı. Bana göre golden sonra Fenerbahçe'nin oyunda daha kontrollü oynaması gerekirken tempoyu arttırarak ikinci gol için girişimlerde bulunması yanlıştı. Yedikleri golde ise Fenerbahçe'nin savunma oyuncularının büyük hatası vardı.

SAHANIN YILDIZI ONUR'DU
İkinci yarıda Fenerbahçe bütün riskleri eline aldı, savunmasında az adam bıraktı. Trabzonspor rakipten kaptığı toplarda kendisinin en büyük silahı olan karşı atak girişimini daha akılcı yapabilse ikinci golü bulabilirlerdi. Oyunun son bölümleri ise Fenerbahçe oyuncuları ile kaleci Onur arasında geçti. Onur dün gecenin sahadaki en iyi oyuncusuydu. Sayısız gol pozisyonunu büyük bir beceri ile önleyerek takımı adına en önemli katkıyı yapan oyuncu oldu. Sonuçta Fenerbahçe 4 yıl aradan sonra yine son maçta şampiyonluğu kaybetti. Ama futbol işte böyle bir şey. Gerek Bursaspor gerekse Fenerbahçe her iki takımda şampiyonluğu hak edecek bir performans gösterdiler.
Trabzonspor'un son şampiyonluğu olan 1984 yılından sonra 26 yıl sonra yine Anadolu'dan Bursaspor'un şampiyon olarak Süper Lig'de bir tarihi değiştirdiğine tanık olduk.
Ertuğrul Sağlam'ı ve oyuncularını göstermiş oldukları bu büyük başarıdan dolayı kutlamak gerektiği düşüncesindeyim. "Çok para harcanarak transfer yapmak demek şampiyon olmak demek değildir. Şampiyonluk gibi yüce bir değer takım olmaktan geçiyor" Bursaspor bu takım birlikteliğini ligin sonuna kadar sürdürdü ve Trabzonspor'dan sonra ikinci bir devrimi gerçekleştirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA