Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ergenekon bağlantısı

Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin'in "Utanç Duyuyorum" kitabında, Ergenekon sanığı akademisyen Ümit Sayın ile Özel Harpçi Binbaşı Oğan Türkmen'in MSN mesajları yer alıyor. Binbaşı, Hrant Dink'in beraat edeceğinden endişe ediyor. Ümit Sayın'a, "Gazeteci Emin Çölaşan'la görüşmek istediğini" söylüyor. Ümit Sayın, Açık İstihbarat sitesi yapımcısı Behiç Gürcihan ve Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz'den söz ediyor; Yahoo Gruplarına gönderilen mesajlara atıfta bulunuyor. Belli ki, yürütülen psikolojik harekât bu kanallarla gerçekleşiyor. Bir başka görüşmede Ümit Sayın, Sevil Atasoy'a "Hrant Dink bizim savaştığımız adam" diyor. "Hurşit Tolon, bence aksiyon için en doğru adres" diye konuşuyor.
Özel Harp'in Dink davasıyla ilgilendiği ortada. Elemanları, meselâ, Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz, Dink aleyhine 301'den suç duyurusunda bulunan kişiler. Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz her duruşmaya katıldı... Levent Temiz, Agos gazetesi önüne bir grupla gelerek "Hrant Dink bundan sonra öfkemizin ve nefretimizin hedefidir" diye bağırdı. Trabzon'daki cinayet ihbarını değerlendirmeyen Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, Veli Küçük'ü tanıyor. Dink cinayeti sonrası Veli Küçük'ün Ali Öz'ü atandığı Bilecik'te ziyarete gittiğinin fotoğrafı gazetelerde yayınlandı. Belli ki, sadece 3-5 kişi bir araya gelip Dink'i öldürmeye karar vermemiş.
NOT: Yarın, aynı çerçevede MGK'nın misyonerliği tehdit olarak gösteren kararından söz edeceğim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA