Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Anadolu takımları ağlıyor ama Turkcell yeni hedefinden vazgeçmiyor!

Bugüne kadar verdiği 250 milyon lira ile futbolun en büyük destekçisi olan Turkcell, tamamen çıkmamakla birlikte bireysel sporlara ve toplumsal dönüşüme desteğini büyütüyor

Acaba Turkcell'in futbolda Anadolu takımlarını bundan sonra forma üstünde reklam ile desteklemeyeceğine bir tek ben seviniyor olabilir miyim?
Turkcell, 2003 yılından 2010 yılına kadar futbola 250 milyon lira ayırmış. Haliyle de futbolun en büyük destekçisi olmuş. Ne derseniz deyin, futbol ne kadar bu ülke için önemli olursa olsun, ben futbolun böylesine büyük bir desteği hak ettiğini düşünmüyorum. Ama işte öyle oldu ve burada sözünü ettiğim şirket Turkcell olduğu için örneği de ondan veriyorum. Şirketin sadece Anadolu takımlarına tek tek yılda 650 bin dolarlık destek verdiğini biliyorum. Turkcell Süper Lig isim hakkı için ve birçok TV programına verdiği desteği de bir kenara koyuyorum.
Biliyorsunuz geçenlerde Bursaspor Başkanı bir açıklama yaptı ve Trabzonspor'a 3 milyon dolar verildiğini hatırlatıp, bir başka gsm şirketinin de kendilerine 5 milyon dolar teklif ettiğini söyledi ve Turkcell'in şayet bu yıl 650 bin dolarlık bir destek vermeyi düşünüyorsa bunu yukarılara çıkarmasını ima etti.
Neticede şöyle oldu. Turkcell, Anadolu takımlarını bu yıl desteklemeyeceğini açıkladı. Anladığım kadarıyla zaten Anadolu takımları TV yayınlarından dolayı iyi bir para alıyor ama onların temel sorunu iyi yönetişim. Sponsora ihtiyaçları var yok değil ama takımlardaki temel sorun para değil. Hoş, Turkcell'in bugüne kadar üç büyük takımı değil de Anadolu takımlarını desteklemesini çok daha iyi buluyorum.
Benim merak ettiğim şuydu. Bugüne kadar futbola en büyük desteği veren şirket acaba bir yol ayrımına doğru mu gidiyor? Öncelikleri mi değişiyor?
Çünkü mesela yine Turkcell, kardeş şirket Digiturk ile karşı karşıya geleceğini bile bile bir hafta önce Turkcell Süper Lig isminden de sırf 10 milyon dolar yerine 20 milyon dolar vermemek için de vazgeçti. Takip edenler bilir süper lig artık Spor Toto Süper Lig olarak anılacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA