Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Toplumsal dönüşüme destek!

Turkcell, teniste genç yaşında birçok ilke imza atan Marsel İlhan'dan sonra bu kez de gelecek vaateden ve Grand Slam'de oynama hakkını kazanan ilk Türk kadın tenisçi Çağla Büyükakçay'ı destekleyeceğini açıkladı. Ben de bunun üzerine merak ettiklerimi, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler'e sordum ve öğrendim ki Anadolu kulüplerine verdikleri desteği Turkcell bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyormuş. Yani 12 Anadolu kulübüne forma göğüs reklamı vererek destek olan Turkcell, yaptığı araştırmalarla bunun bir reklam getirisi olmadığının, karşılığının bulunmadığının farkındaymış. Ee, zaten yine araştırmalara bakınca markanın ismi algı açısından en yüksek noktadaymış.
Şimdi artık bunun yerine toplumsal dönüşümü desteklemeyi, gençleri, bireysel sporları öne çıkartmayı hedeflemişler.

Antrenörsüz Çağla!

Hiç kuşkunuz olmasın, Turkcell destekleyeceğini açıklamasaydı hiçbirimizin 21 yaşındaki genç tenisçi Çağla Büyükakçay'dan haberi olmayacaktı. 8 yaşından beri tenis oynayan milli tenisçi Çağla, geçen yıl uluslararası turnuvalarda iki tane yarı final oynamış, şu an itibariyle genel sıralamada 194'üncü sıraya yerleşmiş tek kadın tenisçimiz. Tenis Federasyonu'nun konaklama ve uçak masraflarını karşılaması, ailesinin biraz desteğiyle ayakta durmaya çalışmış ama son bir yıldır bir antrenörü bile olmamış.
Turkcell, 'Geleceğe Koşanlar' isimli bir projeyle 6 spor dalında Türkiye'ye altın madalya getirebilmek için şu anda 180 sporcuyu destekliyor ve Marsel ve Çağla gibi önemli başarıları olan sporculara da özel destek vererek yıldız yapmaya çalışıyor.
Sanırım bu tarz destekler sayesinde bizler de futbol dışında, diğer spor dallarından daha çok söz etmeye, ekonomi sayfalarına dahi taşımaya, ülke tanıtımına yapacağı katkıları göz ardı etmemeye alışacağız. Olimpiyatlardan hüzün yerine altın madalya beklentimiz için de nedenlerimiz olacak.
Koray Öztürkler'e Çağla'nın ilk isteğinin ne olduğunu sordum. Avustralyalı bir antrenörle çalışmak istiyormuş Çağla. Şimdi Turkcell bu antrenörü Türkiye'ye getirmek için harekete geçmiş. Çağla'dan beklentim nedense çok yüksek. Önlerini açanları takdir ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA