Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Opera'nın altın yılı..

Geçen hafta sonu Ankara ekimizde "Opera'nın seyirci çıkmazı" başlıklı haberi şaşkınlıkla okudum. Ankara Devlet Operası'nın 2002'den beri seyircisinin yarısını kaybettiğini yazıyordu.
Bu yıl, iki defa gitmiştim Ankara'da Opera'ya.. Biri Rigoletto, öteki Tosca..
İkisi de tıklım tıklım doluydu.. Üstelik gala falan da değil.. Aylardır oynuyordu, bu iki opera da..
Hemen Rengim Gökmen şefimi aradım. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü'dür ayni zamanda..
Şaka yaptım önce.. "Benim geldiğim geceler salonu figüranlarla mı doldurdun" diye.. "Haberi ben de üzüntü ile okudum" dedi.. "O zaman adamlarına söyle, bana rakamları göndersinler" dedim..
Gönderdiler.
2002/2003'te 232 bin 760 olan seyirci sayısı, 2009/2010'da 300 bin 552, 2012/2013 sezonunda da 442 bin 849'a ulaşmış. Yani devamlı bir artışla, seyirci 10 yılda nerdeyse ikiye katlanmış.
Ankara Operası'nın koltuk sayısı da haberdeki gibi 7 bin değil, 4.900 olduğu halde.. Bilgiler için teşekkür etmek üzere, Rengim Şefimi tekrar aradım. "Devlet Opera ve Balesi, içinde bulunduğumuz 2013/ 2014'te, tarihinin en yoğun sezonunu yaşıyor ve yurt genelindeki dokuz yerleşik sahnemizde pek çok eser kapalı gişe oynuyor" dedi.
Benim gittiklerimde de manzara aynen öyle..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA