Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Uzun ince bir sergide!

Giacometti'nin upuzun ve sıskacık heykellerinin yanında çizimleri ve erken dönem resimleri Pera Müzesi'nde... Fotoğraflı 20. yüzyıl tarihi, dünyanın en makbul ajanslarından Magnum'un kontakt baskılarıyla İstanbul Modern'de... Selfie stick yasağı ise ABD müzelerinde...

Giacometti büyük adam; bu zayıflık modasını ta ne zamandan hissetmiş!
Alametifarikası upuzun ve incecik insan figürleri olan ünlü heykeltıraş ve ressam Alberto Giacometti, ilk defa Türkiye'de, Tepebaşı'ndaki Pera Müzesi'nde.
Kasım ayında Viyana'daki Leopold Museum'da Modernist Pioneer başlıklı sergisini gezmiştik.
Çok zengin ve hayranlık uyandırıcıydı. Uzunların da en azmanlarından vardı.
Bu işler bütçe işi tabii. O yüzden Pera'daki sergi çok daha mütevazı. Paris'teki Giacometti Vakfı'nın katkılarıyla hazırlanmış. Heykellerin yanı sıra gençlik dönemi çalışmaları, çizimleri, litografiler, fotoğraflar ve bir de video mevcut. Nerden nereye yürümüş, görüyor insan.
Giacometti (1901-1966) 20. yüzyılın en önemli heykeltıraşı ve dünyanın en pahalı sanatçılarından. 2010'da Londra'daki Sotheby's'de 74 milyon avro'ya satıldı bir işi ve de bir heykele ödenmiş en yüksek paraydı bu.
Ona göre. Ayağımıza gelmişken (26 Nisan'a kadar) görmemek saçmalık olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA