Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru takımın doğru golcüsü

6 Soru 6 Cevap

1- Devre arasında kaleci transferi olacağı haberleri var... Siz Beşiktaş'ta kaleci problemi olduğunu düşünüyor musunuz?
Problem başka bir kavram ama alternatif bir kaleci olabilir. Tabii ki Tolga'dan daha iyisini bulacaksanız... Varsa transfer düşüncesi bir problem olarak düşünülmemeli. Çünkü bakıldığında lider bir takımdan bahsediyoruz. Bunun sorun haline gelmesi için çarpıcı bir durum olması gerek. Kaleci problemi yok ama kaleci alternatifi yaratmak yönetimin keyfi kararına bağlı...

2- Mario Gomez'in performansını nasıl buluyorsunuz?

Özellikle gol sayısına baktığımız zaman (15 maçta 9 gol), buna oyun performansını da kattığımızda Mario Gomez'in benim beklediğimin çok üzerinde katkı sağladığını söylemem gerek... Bugün hangi takım taraftarına "Santrforunuz kim olsun" diye sorsanız sorun, çoğunluk "Mario Gomez" der. Şu da bir gerçek ki hangi santrfora da "Hangi takımda oynamak istersin" diye sorulsa büyük çoğunluğunun cevabı "Beşiktaş" olur... Demek istediğim Gomez doğru takımda, Beşiktaş da doğru santrfora sahip.

3- Beşiktaş devre arasında transfer yapmalı mı? Transfer kararı alınırsa yönetim hangi mevkileri tercih etmeli?

Zaman zaman alternatif yaratma niyetiyle yapılacak ekstra transferler tam tersine takım içinde problem de çıkarabilir. Beşiktaş'ın şu kadrosuna baktığımızda "Transfer gerekli mi?" sorusunun cecabını çok tartışırım. Sakatların iyileşmesi bana göre en iyi transfer olur. Veli ve Tolgay'ın iyileşmesi ikinci yarı için yeni bir transfer niteliğindedir. Buraya gelecek yeni bir transfer Beşiktaş'a zarar verebilir çünkü şu an
takım kimyasını çok iyi buluyorum.

4- Robin van Persie'nin durumu Fenerbahçe'de sürekli gündemde... Siz Hollandalı golcünün performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
11 hafta sonunda karşımızda şöyle bir gerçek var. İki şey yapabilirsiniz; ya kestirip vazgeçeceksiniz ya da takımın içinde faydalanacaksınız. İkinci seçenek tercih edilmesi gereken yol. Ancak Fenerbahçe'nin takım planlamasında bu çok da kolay değil. Van Persie ve Fernandao'yu birlikte oynatmak için başka bir sistem bulmak gerek. Pereira da burada sorun yaşıyor. Sadece Van Persie'nin değil, önemli olan sorun Pereira'nın bu oyuncu portföyünden istenen oyunu çıkaramaması. En büyük sorun bu. Yoksa ne puan ne de Avrupa'daki mücadelede sorunu var ama oyun olarak problem yaşıyor.

5- Van Persie'nin yanı sıra teknik direktör Vitor Pereira için de yoğun eleştiriler var... Onun da tercihleri çok sorgulanıyor. Neler söylersiniz?
Bu Pereira'nın kendisinin oluşturduğu bir durum... Kendisi geldiğinde futbolunu 'baskı, hücum zenginliği' gibi kelimelerle anlattı. Bunun dışında bir oyun ortaya çıktığında doğal olarak sorgulanıyor. Bu kendi ortaya çıkardığı bir durum. Bunun değerlendirmesini de göze almak zorunda...

6- Galatasaray'da da aynı şekilde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tartışılıyor. Sizce sarı-kırmızılı takımda yanlış veya eksik olan nedir?
Geçen sene Galatasaray'ın şampiyonluğu çok önemliydi ama o zaman da "Şampiyon oldu ama şampiyon kadroya sahip değil" tespitini yapmıştım. Galatasaray'ın yeterli bir kadrosu yok. Podolski katkısına rağmen... Hamzaoğlu için yapılan gündelik eleştirileri dikkate almamak gerek. İlk yarının bitimini beklemek lazım. Ondan sonra gerçekçi değerlendirmenizi yapabilirsiniz. Bu sürede günlük eleştirileri gerçekçi bulmuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA