Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Lefter'in gölgesinde

Saracoğlu'nda "Koca Kaptan" Lefter'in soluk sesleriyle başladı maç. Tribünler ebediyete uğurladıkları efsanenin hüznünü, gururla nefeslendiriyordu. Ben dahil, tamamına yakını Lefter'i sahada bir kere bile görememiş, birkaç siyah - beyaz belgesel görüntüsünde izlemeye çalışmışlardı. Ama 104 yıllık Çınar'ın, koca bir dalı olan Lefter'in gölgesinde büyümüştü hepsi. O gölgenin serinliğinde içmişlerdi sularını ve gönüllerini Fenerbahçe ile ödüllendirmişlerdi.
Bu görüntünün sahadakilere ve o sahaya çıkmak için niyetlenenlere de bir mesajı olmalı. Formanın üstünde ne kadar sıcak ter bırakırlarsa, o tribünlerde yıllar sonra bile nefeslenecekler. Bunu hak etmek için önceliği imzaladıkları kağıtlardaki rakamların bulunduğu bölüme değil, sırtlarında taşıdıkları numaralara vermeleri yeterli aslında. Camialar kaçan ile koşanı ayırmayı çok iyi bilir, gönüllerindeki enginliğe Lefter ağabey gibi, şu anda takımı yöneten Aykut Kocaman gibi sembolleri sığdırırlar.
Kocaman Alex'sizliği Stoch ile geçmeyi başarınca, Kaptan döndüğünde, Bienvenu'yü de takımın kamburu yapmaktan vazgeçti.
İşleyen düzeni bozmak yerine, Stoch - Alex ikilisini öne koyup, santrfor "gibi" olan yerine, santrforsuz tercihiyle çıktı sahaya.
Manisa'daki gövde gösterisinin, sorunlu isimlerinden biri de Mehmet Topuz'du... Kayseri karşısında da Topuz'u hatırlattığı görüntünün çok uzağında gördük. Aykut hocanın en önemli özelliği istikrarın kötü olanında ısrarcı olmamasıydı. Performans olarak tatmin etmese de, futbolcu yine ilk on bire çıkacağını bilirse, iyi oynamak için de bir neden görmüyor. Sakatlardaki artışa rağmen, sahadakini daha iyisi için zorlamayacaksa, önce yanında oturduklarına ayıp eder, sonra da sahaya sürdüğüne en büyük kötülüğü yapar. Kayseri'nin ilk otuz dakikanın ardından F.Bahçe'yi tam saha pres ile bunaltıp, nefes aldırmamasına dikkat çekelim. Genç kadro son pas hatalarının kurbanı oldu. Yoksa Fenerbahçe adına 4-0'lık skorun heybeti var ama oyun kalitesini, oyuncuların sorumluluk heveslerini ve top isteklerini sorguladığımızda sahada üstünlük görmek çok mümkün değil.

11
Alex'in Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe forması ile kırdığı 140 gollük rekorunu yakalamasına 11 gol kaldı. Alex'in şu anki gol sayısı 225 maçta 129....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA