Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

İdeal göğüsler, güzel sesler

Şimdi efendim, Türkiye'nin ilk ve tek 'Hop Kültür' yazarı olaraktan, zaman zaman saçma şeyler yazıyor olabilirim. Netice itibarıyla, adı üstünde, 'hop' durumlardan söz ediyorum. Misal, Helin Avşar, Acun Bey'in son milyon dolarlık girişimlerinden olan dans yarışmasında hop hop hoplarken, açılmak üzere olan göğüslerini partneri toparlıyorsa eğer, bu benim mesleki ilgi alanıma girer. Lakin Milliyet Dış Haberler Servisi gibi ağırlığı olan bir müessese göğüslerle ilgilenmeye başlamışsa, işte bu hiç normal değildir. E, bu durumda derhal rekabet duygularım kabarır, asabileşirim. Evet efendim, olan aynen budur. Söz konusu dış haberler servisi, 'İdeal göğüs bulundu!' diye bir haber yapmış. Şöyle: "College London Üniversitesi ve Royal Free Hastanesi'nin üç ay boyunca ortaklaşa yürüttüğü araştırmada 100 göğüs incelendi. Üçüncü sayfa güzelleri olarak seçilen kadınların doğal göğüsleri bilgisayar ortamında boyutları ve biçimlerine ayrıldı. Göğüs ucundan itibaren göğsün alt ve üst kısımlarının ideal oranları, üst kısım için yüzde 45, alt kısım için yüzde 55 olarak belirlendi. Araştırma, estetik cerrahide ideal göğüs oranlaması adına bir ilk teşkil etti." Daha evvel de böyle 'haber'ler vesilesiyle defaten belirtmiştim, koskoca üniversiteler işi gücü bırakıp üç ay boyunca 'üçüncü sayfa güzelleri' tabir edilen hanımların göğüs uçlarıyla falan uğraşmaz. Lakin bu tür üniversitelere bir şekilde bulaşmış işgüzarlar, estetik operasyon yapan kliniklerle kafa kafaya verip, göğüslerinden memnun olmayan milyonlarca İngiliz hanımı tabloid gazeteler vasıtasıyla 'müşteri' haline getirmeye çabalar. Bizim dış haberler servisleri de ne yapsın, böyle eften püften haberler isteyen yöneticilerinin talimatlarına uyup, bunları bulur, çevirir, biz de, "Vay be! Adamlar ideal göğüs açılarını bile bulmuş," diye ağzımız açık bakakalırız... Neyse efendim, biz 10 parmağında 10 marifet olan Helin Avşar'a geri dönelim... Kendisi fevkalade enteresan bir kimse zira. Henüz biz Helin Hanım'ın 'ne' olduğunu tam olarak algılamaya çalışırken, o bir daldan diğer dala atlamış oluyor, durumu idrak edemiyoruz. Yani onu artık 'ünlülerin bir şey yapmaya uğraştıkları kardeşleri' kategorisinde saymak haksızlık olur; ille de bir tanımlama yapılacaksa, Helin Hanım, 'ünlülerin her şey olabilen ama ne olduğu tam olarak kestirilemeyen kardeşleri' sınıfına dahildir. Bir çeşit tanımlanamayan cisimdir, dans yarışması mevzu bahis olunca da UFO'dur tabiatıyla. Dans yarışmasında göğüsleri bir yana, kendisi bir yana tombul tombul zıpladıktan sonra, yüzündeki torpilli ilkokul talebesi ifadesi ile jüriden gelen düşük puanlara içerleyen Helin Hanım, içinden günün birinde en iyi dansçı olacağını düşünebilecek kadar naiftir de...

MUSTAFA BENİ GÖRMELİ, BANA KAZAK ÖRMELİ
Ablası Hülya Avşar ise Acun Bey'in bir diğer milyon dolarlık projesinde jüri üyesidir. Daha doğrusu söz konusu yarışmada bir çeşit 'ses koçluğu' yapma konumundadır Hülya Hanım. Memleketteki en iyi sesi bulma ve yetiştirme iddiasındaki Hülya Hanım'ın bu iddiası elbette başlı başına skandal sayılabilir ama iş bu kadarla da kalmamaktadır. Bizzat dikkatle takip ettim, yarışmada yer alan bir diğer 'ses koçu' Mustafa Sandal, zor beğenen müzik insanı olaraktan, herkesin beğendiği sesleri beğenmiyor, 'değişik' ses arayışını sürdürüyor, kimsenin beğenmediği sesleri beğenerek 'orijinalite' yapıyor. Yani tanımasak, henüz üç yaşında amuda kalkıp keman çalmış bir kimse zannedeceğiz Mustafa Bey'i. Kendisine buradan, "Mustafa Bey beni görmeli, bana kazak örmeli, soğuklar da başladı, çok hayra geçeeer," diye seslenmek istiyorum... Kıymetli orta yaşlı okur, gençliğiniz aklınıza geldi, değil mi? Evet efendim, bir Mustafa Sandal, bir Serdar Ortaç, bir Yonca Evcimik kolay yetişmiyor... Ve gençlik falan dedim ya, hislendim tabii, belirtmeden geçmeyeyim. Malumunuz, atv'de Kalbim Seni Seçti diye bir dizi var. İşte o dizide Ebru Cündübeyoğlu ve Sermiyan Midyat'ın gençlik yıllarını canlandırdıkları sahneler, nasıl desem, biraz komik olmuş. Vücutlar aynı ama haller çocuksu, ne bileyim, Helin Hanım'ın dans yarışmasında yaptığına benzer hareketler falan... Hadi hep beraber bir Yonca Evcimik dansı yapalım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA