Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yönetim ve taraftar Beşiktaş'ın şansıdır

Beşiktaş 3 maç sonra kazandı ama özellikle Schuster'de gözle görülür bir gerginlik var. Bu havayı dağıtmak için yönetimin, teknik direktörün ve futbolcuların ne yapması lazım?

Beşiktaş'ta son 4 lig maçının 3'ünü kaybetmesine rağmen, teknik direktörünü takımını sahiplenen bir yönetim ve taraftar var. Bu büyük bir şans. Biraz daha geriye döndüğümüzde Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam aklımıza geldiğinde, her ikisi de bu son bir ayda 10 kere gönderilip getirilmişlerdi.
Schuster'in medya ilişkileri çok hoşuma gitmiyor açıkçası. Okuduğumuz kadarıyla, Fatih Tekke ile girdiği ilişki de hoşuma gitmiyor. Schuster'in bir futbol adamı olarak gördüğüm en önemli problemi, Türk futbolunu, Türk futbolcusunu, Türk medyasını küçük görüyor. Bu belki iddialı bir cümle, ama maalesef davranışları onu gösteriyor. Sadece saha dışı davranışları değil, saha içindeki teknik hamleleri de bunu gösteriyor. Tabii; takımın hazır yönetim ve taraftar desteği varken, bir seri yakalaması lazım. Beşiktaş'ın da kredisi tükenmiş durumda.

BURSA BÜYÜKLERİN DENGESİNİ BOZDU
İşin özü, özellikle Bursaspor ve Ertuğrul Sağlam, 1.5 yıldır büyük camiaların dengesini bozdu başarılarıyla. Yani hep final oynamak zorunda bıraktı hepsini. Bu final maçlarında da dikkatli izleyelim, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, öne geçseler de, kazansalar da, oyunun sonunu getiremiyorlar. Bu, psikolojilerini bozdu takımların. Güvenlerini aldı ellerinden.
Bir anlamda da şansı oldu bu büyük takımların. Kötü bir şans tabii. Taraftarlar hep birbirlerini kolluyorlar. Yani bu üç kulüpten bir tanesi Bursa'nın konumunda olmuş olsaydı diğer iki kulüpte ciddi kaoslar olurdu. Teknik ve idari bölümlerde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA