Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

NEDEN aynı saatte başlamıyor?

* Ligde kalan 6 haftaya Trabzonspor, Fenerbahçe'nin 2 puan önünde girdi. Son 6 haftada kalan maçlara bakıldığında hangi maçlarda puan kaybı bekliyorsunuz? Hangi takımın şampiyonluk şansı fazla? Hangi takımlar Trabzon ve Fenerbahçe'ye ters gelebilir?
Günümüzde böyle tahminler doğru değil. Aldatıcı olabilir. Hele hele bu ligimizdeyse çok daha fazla. Hele hele bu yarışın içerisinde Fenerbahçe varsa, daha da zor.
Geçen yıl, 8'de 8 yapan bir takım. Sonra çöküşe geçen, sonra tekrar çıkış yapan ve 9 maç üst üste kazanan bir takım. Bu yıl tek fark, kötü başlayıp her gün iyiye gidiyor. Tabii bu olumlu bir gelişme. Trabzon da Fenerbahçe de "Evet bu hafta puan kaybetme olasılığı fazla" denilen maçları kaybetmediler. Benzer periyotta iki hafta arayla zaten fikstür. Manisa maçı iki takım adına da gitti, geri geldi. Gençlerbirliği maçı aynı. Beşiktaş aynı. En son Galatasaray da aynı. Bu yüzden şu maçta takılır demek, çok doğru değil. 'Eskişehir'de takılır' denen Fenerbahçe rahat kazandı. Bu yüzden öngörüler doğru değil.
İki takımın da bu hafta oynayacağı maçlar çok kritik. Hatta neden aynı saatte başlamıyor? İlginç. Tabii ki şaibeyle yaşamayacağız. Ama artık belli bir dönemden sonra aynı saatte başlamasında fayda var.
Ligimiz için düşündürücü olan şu: Birkaç yıldır sadece iki takım yarışıyor. Bu yıl için buna hemen hemen düşen takımların erken belli olmasını da ekleyebiliriz. Bu da iddiasız takımlarda çalışan antrenörlerin oyuncuları motive etmesi konusunda problemlere neden oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA