Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sıra oyun içi üretkenlikte

Galatasaray, Samsunspor maçında skoru 1-1'den 3-1'e 4-4-2 ile getirmişti. Hatta Karabük'te de 10 kişi kalana kadar öyle başlamıştı oyuna. Dün de öyle başlar diye düşünürken, yine Belediye ve Samsunspor maçının başlangıcı bir diziliş vardı sahada. Dörtlü savunmanın önünde sabit Melo, onun önünde dörtlü Riera, Engin, Selçuk ve Kazım, en uçta Elmander...
Melo kadar Engin de gelip top aldı bu kez. Kaldı ki Eskişehirspor orta sahası, Galatasaray'ın hazırlık paslarını durdurmak için Melo, Engin ve Selçuk'a adam markajı vermişti. İlk 10 dakikayı Eskişehirspor kazanmaya gelmiş gibi oynadı.

UJFALUSİ-ZAN UYUM SAĞLIYOR
10-30 arası Galatasaray'ın koyduğu pres ve iyi futbol skor getirdi. 30-45 arası ortada geçti ama ikinci yarıda organizasyon tamamen Galatasaray'daydı. Oyuna tamamen hakimdi sarı-kırmızılılar.
Eskişehirspor, hücumda sürekli varyasyon değişmesine rağmen pozisyon bulamadı. Göbekte Ujfalusi ve Gökhan'ın her geçen dakika daha iyi uyum sağlaması da bunda önemli bir etkendi.
Gökhan Zan, bireysel iki-üç hata yapıyor. Bir stoper için iyi tekniği olmasına rağmen gereksiz hatalar... Yine de attığı gol morallendirmiştir onu.
Fizikli ve uzun bir takım olan konuk ekip, bu üstünlüğünü Galatasaray'ın arzusu arşısında kullanamadı. Geçen yıl uzun süre Türk Telekom Arena'da maç kazanamayan Galatasaray'ın bu sezon ikide iki yapması, dün boş olan tribünleri bundan sonraki süreçte dolduracaktır diye düşünüyorum.
Sahanın en iyi oyuncuları Ujfalusi ve Melo idi. Galatasaray'ın bir önemli eksiği; oyun içinde de gol üretmeleri lazım. Ligde attıkları 6 golün beşi duran toptan. Oyun içi üretkenlik de artmalı. Yeni bir takım olduğu için zaman gerek. Ama takımın motivasyonu üst düzeyde. Geçen sezona göre çok oturaklı bir görüntüsü var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA