Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

SavaşAy

Sevgili Savaş Ay ile çok eskilere dayalı, özel bir dostluğumuz var.
Benim gazetecilik mesleğinde, en çok saygı duyduğum insanların başında gelir Savaş Ay.
İnsanlığındaki güzelliği, ironisi, sevgisi, adam gibi adamlığı, hep dikkat çekicidir; ama gazetecilik mesleğinde içinde bulunduğu fırtınalı 38. yıl, muhteşem ustalığının, gazete sayfalarına yansıyan canlı simgesidir.
Dile kolay, tam 38 yıl... 38 renkli, 38 heyecanlı, 38 tutkulu yıl... Kısa sayılmayacak bir ömür kadar...
Egeli Sabah çıkmadan önce aradım Savaş Ay'ı; "Haydi ustam, güzel kardeşim, bize biraz destek ver" diye.
Savaş Ay bu, tanıyanlar bilir, gönlü çok zengin adamdır; inanın bir şey rica edersiniz, ricanızın çok üstünde olanı size sunar. Sağolsun, varolsun, ömrü hep iyiliklerle, güzelliklerle, mesleğinin tutkusuyla taçlansın; bize kaptanlığını yine gösterdi. Dolaştı, Ege'den izlenimler yazdı. Gitti Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı temel atma törenini izleyip, yerinden yazdı.
"Haydi usta" diyoruz, hemen gidiyor, görüyor, ardından bilgisayarın başına oturuyor. Onlarca yıllık muhabir ruhu devreye giriyor; mesleğe yeni başlamış bir muhabir heyecanıyla yazıp çiziyor.
Sevgili Savaş Ay'dan söz aldık. Her ayın en az bir haftasını İzmir ve Ege'de geçirecek. Gördüklerini, yaşadıklarını, izlenimlerini, röportajlarını bizim sayfalarımızda size aktaracak. Savaş Ay'ın haber ve yaptığı iş karşısında duyduğu büyük heyecan; saygı duyulacak hayat hikayesinde, genç insanlar için ciddi ders alınacak, çok güzel bir tablo oluşturuyor. Öylesine çok çalışkan ki enerjisini hayretle, şaşkınlıkla, sevgiyle izliyorsunuz. Bizim için çok büyük bir şans; İzmir ve Ege'deki muhabirlerimiz için büyük şans, çünkü onlar da Savaş Ay'ın muhabir ruhundan yansıyan aynanın içindekileri gördüklerinde, etkileniyorlar, ondan öğrendikleri, aldıkları ışıkla gelişiyorlar. Çocukluğu bile İstanbul Üsküdar Selamsız'a ait Savaş Ay, bizimle birlikte her gün daha çok Egeli, daha çok İzmirli oluyor. Bizim nam-ı diğer Savaş Ağabeyimiz. Ünlü ses sanatçısı Şükran Ay ile bir zamanların ünlü sihirbaz ve gösteri sanatçısı Turan Ay'ın oğlu olan sevgili Savaş Ay; bütün güzelliğiyle, ustalığıyla sayfalarımıza heyecan katıyor. Bizim için onur. Sevgili Savaş Ay'ı çok seviyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA