Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Artiz mektebi böyle olur!

Osmantan Erkır kardeşimin Star ekranlarında 'Artiz yaratmak için verdiği mücadele' bana giderek daha beyhude bir çaba olarak geliyor. Neymiş efendim; oyuncu vücudunu ve mimiklerini iyi kullanmalıymış, edebiyat ve tiyatroyu iyi bilmeliymiş, genel kültürünü geliştirmeliymiş, ustalarını iyi takip etmeliymiş, eğitimine önem vermeliymiş, şarkı söyleyebilmeli, dans edebilmeliymiş...
Pöh!.. Bunlarla bu ülkede artiz martiz olunmaz.
Bence Artiz Mektebi'nin müfredatı tümden değiştirilmeli.
İşte mektepte okutulması gereken asıl dersler:
YÜKSEK SANSASYON İLMİNE GİRİŞ: Sansasyon yaratıp medyada gündeme gelme, şov dünyasından iş kopartabilme teknikleri.
POLEMİK YARATICILIĞI:
Aha da en önemli ders!
Kime nasıl sallayacaksın, hangi ünlüyü tırnaklayacaksın, üzerine vazife olmayan konulara balıklama dalıp, nasıl haber olacaksın?
Öğretsenize çocuklara...
PANPİŞ YARATMA REHBERLİĞİ:
Durup dururken sanal alemde ikon olmanın raconları...
Twitter'ı kullanıp ona buna çamur atarak gündem yaratma yöntemleri. Bunları bilmeden artiz olmanın mümkünü yok.
HALKLA İTİŞMELER: Halkla ilişkilerin şov dünyasına uyarlanmış hali. 20 kişiye iftar yemeği verip; bunu, bugüne kadar yapılmış en görkemli hayır işi gibi gösterme. Eline üç beş kutu lokum alıp huzurevine 15 dakika uğramadan önce tüm medyaya haber verme. Bu iş için doğuştan hünerli olmak lazım ama sıkı bir eğitimle de kazandırılabilir.
FRİKİK VERME BİLİMİ: Otomobile binerken etek nereye kadar sıyrılabilir, göğüs dekoltesinde RTÜK sınırı nerede başlar nerede biter, yırtmaç ne zaman etkilidir, kış ortasında bikini ile klip çekmenin faydaları nelerdir, mini elbiseyle yerden tenis topu alırken diz ne kadar kırılmalıdır, dudak yalarken nelere dikkat edilmelidir, tanga üzerine bağlanacak pareo ne kadar şeffaf olmalıdır... Vallahi bu dersin sonu yok! BAR ÇIKIŞI TEKNİKLERİ:
Medyanın konuşlandığı bar ve gece kulüplerini ezbere bilmek, hatta bazı muhabirleri özel haber oluşturmak için arka kapıya davet etmek ve zil zurna sarhoşken görüntü vermemek için bodyguard'lardan koruma duvarı oluşturmak gibi temel dersleri içerir. Ayrıca dileyen öğrenciler, otomobilin güneşliği hangi durumlarda indirilmeli, kamera ordusu otomobille nasıl yarılır, sıkışık trafikte paparazzi nasıl atlatılır (ya da beklenir) gibi özel konularda master da yapabilir.
İŞLETME EKONOMİSİ: Başkasının rolünü kapabilmek için entrika çevirme, akıl çelmek için yönetmen ve yapımcıyla yakınlık kurma, magazin müdürü ya da genel yayın yönetmeni kafalama, gelirleri kılıfına uydurup Maliye'den saklama gibi konular bu dersin içeriğini oluşturur. ÖNEMLİ NOT: Sadece yeteneğiyle bir yere gelen ve her daim işinin hakkını veren 'gerçek artistler' tabii ki bu derslerden muaf tutulmuş, tenzih edilmiştir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA