Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Otomobil programı dediğin...

Top Gear bana göre, gelmiş geçmiş en iyi otomobil programı. Prodüksiyon deseniz gani, yaratıcılık deseniz eksiği yok fazlası var: Sunucularının müthiş başarısı ise bu programı efsane haline getirmeye yetiyor.
Otomobil meraklısı biri olarak, programı daha önce çeşitli kanallarda soluksuz izledim. Şimdi de Spormax'te keyifle seyretmeye devam ediyorum.
Bu hafta programın sunucuları, gelen bir izleyici mektubunu üzüntüyle(!) okudular. İzleyici sunucu ve yapımcılara sitem ediyor, hatta biraz dalga geçiyordu: "Sizler şöyle sıkı biri otomobil testi yapmayalı uzun zaman geçti. Ne oldu? Yoksa test yapmayı unuttunuz mu?"
Vay efendim sen misin bunu diyen! İyice tahrik olan prodüksiyon ekibi, piyasaya yeni çıkan bir minik şehir otomobili için inanılmaz bir performans testi hazırladı. Otomobille askeri çıkartma yaptılar. Evet, yanlış okumadınız. O küçücük otomobili bir çıkartma gemisine yükleyip, İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri ile beraber çıkartma tatbikatına katıldılar.
Çıkartma gemisinin kapağı açıldı. Bizim minik; yarı beline kadar suya gömülmesine rağmen, kıyıya çıkıp köprü başını tutmayı başardı. Balçık sahilde, üzerinde helikopterler uçarken, müthiş eskivlerle kurşunlardan kurtuldu. Etrafında patlayan bombalara aldırmadı. İçeride test pilotundan başka üç de deniz piyadesi vardı. Pilot, kendinden emin bir şekilde piyadelere taktik veriyordu: "Ön camı açıp ateş edebilirsin, öyle daha konforlu oluyor." Sonra müthiş savaş tatbikatı görüntüleri eşliğinde otomobilin performansını değerlendirmeye devam etti: "Vauuuv! konsoldaki bardaklıklar tam da el bombalarına göre...", "Ön torpidoya iki makineli tüfek şarjörü rahatlıkla sığabiliyor..." "Paspaslar harika... Az önce inen piyadelerin postallarındaki çamurdan eser yok!.." "Ön cam ısıtmalı ama kurşun geçirmez değil..."
Şu prodüksiyona, şu yaratıcılığa bakar mısınız?
Bu Top Gear'ı izledikten sonra "Bizde niye benim burnumu ekrana yapıştıracak bir otomobil programı yapılmıyor?" diye sormaktan vazgeçtim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA